Hurja ennätysparannus! Ringa Ropon tytär Ella Junnila yllättäen yli korkeuden EM-rajan – sentin päähän SE:stä!

Korkeushyppääjä Ella Junnila lukeutui Joensuun GP-kisan piristysruiskeisiin. 19-vuotias Junnila ylitti uudella ennätyksellään 192 – ja rikkoi naisten EM-rajan kahdella sentillä.

Videolla Ella Junnilan upea ennätyshyppy.

Junnila ylitti aiemmin samassa kisassa 190 todella ilmavalla pompulla – kropan ja riman väliin jäi useita senttejä. 192:n hän ylitti toisella yrittämällään.

Junnila paransi ennätystään Joensuun kisassa peräti seitsemällä sentillä. Nuorukaisen aiempi ennätys oli kesäkuussa Tampereella ylittynyt 185.

Naisten korkeushypyn Suomen ennätys on Linda Sandblomin 193 vuodelta 2016. Junnila teki Joensuussa lopuksi kolme yritystä 194:stä, mutta aikuisten SE jäi vielä syntymättä.

Ringa Ropon tytär

Junnila sijoittui Joensuun kilpailussa toiseksi saintlucialaisen Levern Spencerin jälkeen. Spencer ylitti Junnilan tapaan toisellaan 192, mutta hänellä oli puhtaampi pöytäkirja aiemmista korkeuksista.

Junnila on entisen pituus- ja korkeushyppääjä Ringa Ropon tytär. Ropo pitää yhä hallussaan pituushypyn Suomen ennätystä 685 vuodelta 1990. Korkeudessa hän ylitti parhaimmillaan 188.

Juttua päivitetty lopputuloksilla kilpailun päättymisen jälkeen kello 21.23.

Lue myös:

    Uusimmat