Mainos

Oppilaat järkyttyivät: Tissi ja kondomi aiheuttivat opettajan irtisanomisen

Yli kolmekymmentä vuotta opettajana työskennellyt nainen irtisanottiin oppilaan loukkannuttua hänen käyttämistään epäasiallisista sanoista. 

Yhdysvaltalainen opettaja RevaBeth Russel ehti työskennellä yli kolme vuosikymmentä yläasteen opettajana ennen kuin jäi eläkkeelle. Opettaja ei luopunut täysin työstään, vaan jäi koulun listoille sijaiseksi. Nyt hänet ollaan kuitenkin irtisanomassa lopullisesti huonojen sanavalintojensa vuoksi. 

Tähän tilanteeseen johtaneet sanat olivat tissi ja kondomi. 

"Asian paisuttelu on naurettavaa"

Kaikki tapahtui tavallisena matematiikan tuntina. Russelin mukaan hänen sanavalintansa naurattivat kaikkia oppilaita ja kaikki tuntui olevan hyvin. Kuitenkin pian tunnin jälkeen eräs vanhempi lähestyi opettajaa sosiaalisen median kautta.

– Luokassa ollut poikani kertoi sinun sanoneen loukkaavia asioita. Ne olivat olleet niin pahoja, ettei hän halua kertoa niistä minulle, Russelia lähestynyt äiti kirjoitti.

Russelin kollegat ymmärtävät, että kyseiset sanat voivat loukata joitain oppilaita, mutta asian paisuttelu tässä mittasuhteessa on heidän mukaansa naurettavaa. Opettaja joutui valituksen myötä opetuskieltoon kyseisessä koulussa, mikä järkytti lukuisia oppilaita.

– Hän oli paras opettaja, joka minulla on koskaan ollut. Tunsin aina itseni tervetulleeksi ja oloni mukavaksi luokkahuoneessa, eräs oppilas suree.

Lukuisat oppilaat ja opettajat ovat ryhtyneet toimeen ja tuhannet henkilöt ovat allekirjoittaneet vetoomuksen opettajan takaisin saamiseksi. Russelilla on edelleen oikeus työskennellä opettajana muissa kouluissa, mutta ei kyseisessä Lehi High Schoolissa. 

Lähde: Fox13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.