Huomenta Suomi -juontaja Ira Hammermannin tv-ura alkoi MTV:ltä tasan 30 vuotta sitten: "Tämähän on vähän kuin tulisi kotiin takaisin"

MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tässä ovat uudet juontajat! 30:42
MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tässä ovat uudet juontajat!

Ira Hammermann on yksi Huomenta Suomi -ohjelman uusista viikonloppujuontajista.

Ikoninen Huomenta Suomi -ohjelma palaa vuoden vaihteen jälkeen herättelemään suomalaisia niin arki- kuin viikonloppuaamuisinkin. Ohjelman viikonloppukokoonpanoon kuuluu viisi juontajaa, joista yksi on muun muassa Ylen Toivomus-keskusteluohjelmasta tuttu Ira Hammermann.

Hammermannin tv-ura alkoi MTV:ltä tasan 30 vuotta sitten. Hän kuvaa uuden työnsä Huomenta Suomi -ohjelman juontajana ikään kuin sulkevan kolme vuosikymmentä sitten alkaneen ympyrän.

– Tämähän on vähän kuin tulisi kotiin takaisin, koska täältä olen aloittanut 30 vuotta sitten oman tv-juontajaurani. Tuntuu kivalta, hän sanoo.

Hammermann suuntaa uutta pestiään kohti luottavaisin mielin.

– On mielenkiintoista päästä rakentamaan jotain uutta. Meillä on hirveän hyvä tiimi, tosi kivoja, innostavia ja idearikkaita ihmisiä, hän kehuu.

Hammermann kertoo haluavansa tuoda Huomenta Suomeen Toivomus-ohjelmasta tuttua kiireetöntä keskustelukulttuuria. Hänen mukaansa on hyvä asia, että tulevissa Huomenta Suomen viikonloppulähetyksissä on eri tavalla aikaa istahtaa vieraiden kanssa alas, keskustella ja kurkistaa julkisuuskuvan taakse.

– Ajatuksemme on, että haluamme tuoda ihmisistä myös jotain uutta ja kuulla heidän kertovan jotain sellaista, mitä suuri yleisö ei välttämättä heistä entuudestaan tiedä. 

Huomenta Suomi tulee tuttuun tapaan suorina lähetyksinä, joissa miltei mitä tahansa voi tapahtua. Mikä olisi Hammermannin mielestä pahin asia, joka hänelle voisi suorassa lähetyksessä sattua?

– No kyllähän se varmaan klassisesti olisi se, jos mekko repeää. Se tulee ensimmäisenä mieleen, hän nauraa.

Uudistunut Huomenta Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla arkisin ma 9.1. alkaen klo 6.25, lauantaisin ja sunnuntaisin la 14.1. alkaen klo 8.55.

Lue myös:

    Uusimmat