Huomenta Suomi palaa ja laajenee viikonloppuihin – uudet juontajat ovat tässä!

MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tässä ovat uudet juontajat! 30:42
Kurkista MTV Uutiset Livessä, miltä uudessa Pöllölaaksossa näyttää!

Huomenta Suomi tekee paluun ensi vuoden alussa ja laajenee viikonloppuihin. Uusina juontajina nähdään Lorenz "Lore" Backman, Niina Backman, Ira Hammermann, Joanna Kuvaja, Aki Linnanahde ja Antero Mertaranta.

Huomenta Suomi oli alkaessaan 80-luvun lopulla yksi ensimmäisistä pohjoismaisista aamu-tv-ohjelmista. Nyt ikoninen ajankohtaisohjelma palaa takaisin MTV Katsomoon ja MTV3-kanavalle.

Vuoden vaihtuessa Huomenta Suomesta voi katsella arkisin ja viikonloppuisin, jonka lisäksi viikonlopuissa nähdään uudet juontajat.

– Olemme kuluneen vuoden aikana tutkineet MTV Uutisten brändiä, katsojien toiveita ja uutiskulutusta – jopa yli 66 % kyselytutkimuksemme vastaajista toivoi tutun Huomenta Suomi -uutisohjelmanimen paluuta. Tuomme mielellämme ikonisen ohjelmanimen takaisin samalla kun uudistamme aamuohjelman sisältöä katsojien toiveita kuunnellen, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen kertoo tiedotteessa.

Suomalaisten viikonloppuja Huomenta Suomessa herättelevät tammikuusta alkaen tutut kasvot eri kokoonpanoissa: Lorenz "Lore" Backman, Niina Backman, Ira Hammermann, Joanna Kuvaja, Aki Linnanahde ja Antero Mertaranta.

Viikonloppuisin Huomenta Suomessa käsitellään eri aiheita hieman kevyemmällä otteella. Katselijoille annetaan ideoita muun muassa vapaa-ajan viettoon, vinkkejä kuntoiluun ja ruoanlaittoon, sekä tarjotaan viikonlopun ulkoilusäät uutiskurkistuksia unohtamatta.

Viihteen ja kulttuurialan vieraat ovat mukana arkea pidempien haastatteluiden viikonlopuissa, jonka lisäksi Huomenta Suomi vierailee eri tapahtumissa. Lähetystä tehdään yhdessä sen katselijoiden kanssa.

Viikonloppuisin lähetykset alkavat kello 8.55.

Tutustu uusiin juotajiin

Lorenz Backman

Lorenz "Lore" Backman aloitti työelämänsä teatterin lavoilla, siirtyi sieltä tv-juontajaksi ja on toiminut viimeiset vuodet luennoitsijana, elämäntaitovalmentajana ja työnohjaajana. Hänellä on kolme ihanaa lasta ja vaimo, joka Loren sanoin "pitää hänet ruodussa". Loren erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat psykologia, filosofia, uskonnot, eksistentiaaliset kysymykset, luonto – hyönteisistä jäkäliin ja puihin, ilmastonmuutos sekä terveys ja ruoka. 

– Kahdeksantoista vuotta sitten alkoi Maikkarin Huumasta sekä tv-juontajan työ että parisuhde Niinan kanssa. Huikea fiilis tehdä paluu viikonloppuun yhdessä. Saa nähdä, onnistummeko pitämään työ- ja siviiliroolit erillään. Viikonloppuja luotsaa loistava tiimi enkä malta odottaa, että pääsemme aloittamaan, Lore intoilee uutta pestiään. 

Niina Backman

Niina Backman on sanojensa mukaan "aavistuksen tulinen, ehkä välillä vähän pippurinen mutta kuitenkin lempeällä tavalla makea ja lämmin". Jos Niinan mieheltä Lorelta kysytään, hän kuvailisi puolisoaan sipuliksi, jossa on monta kerrosta. Toinen vaihtoehto olisi italiainen sitruuna. Niinan iso intohimo onkin ruoka. Hän ei tosin aina noudata reseptin ohjeita vaan luovasti räiskii oman mielensä mukaan. Myös terveys, liikunta, mökkeily ja luonto ovat lähellä Niinan sydäntä.

– Vuosia radiossa ja kuuntelijoiden arjessa mukana olleena on ihanaa luoda se sama tunne nyt viikonloppuun tv:ssä, kun teemme tätä ohjelmaa yhdessä – myös katsojien kanssa. Odotan innolla ja hyvillä fiiliksillä tulevaa – että saamme olla katsojien viikonlopuissa mukana. Huomenta Suomessa on lämmin ja keskusteleva tunnelma, joka tehdään yhdessä juontoparin, vieraiden, mielenkiintoisten aiheiden ja katsojien kanssa. Uskon, että parhaiten ensi vuoden viikonloppuja tulee kuvastamaan yhdessä tekeminen, Niina summaa. 

Ira Hammermann

Ira Hammermann tekee paluun tv-toimittajan tehtäviin. Hänen tv-uransa juontajana alkoi MTV:llä tasan 30 vuotta sitten. Ira on tiedon- ja elämännälkäinen kahden aikuisen lapsen äiti, jonka sydäntä lähellä on juuri nyt vapaaehtoistyö ukrainalaisten pakolaisten hyväksi. Iran kiinnostuksen kohteita ovat erityisesti tiede, taide, kulttuuri ja yhteiskunnalliset aiheet.  

– Tuskin maltan odottaa tammikuuhun! Pöllölaakso kuulostaa oikein sopivalta osoitteelta ihmiselle, joka on iltaisin yökukkuja ja aamuisin early bird! Ira intoilee. 

Joanna Kuvaja

Joanna Kuvaja on kolmen lapsen äiti ja vaimo sekä monipuolinen esiintyjä, jolla on takana jo yli 12 vuotta tv:ssä ja radiossa. Joanna on juontanut Radio Novan lisäksi muun muassa Huomenta Suomessa (2016–2019) sekä Viiden Jälkeen -ohjelmassa (2019–2021). Nyt hän palaa vuoden vanhempainvapaan jälkeen suurella innolla ja pienellä haikeudella tv-töiden pariin Viiden jälkeen -ohjelmaan ja uudistuneen Huomenta Suomen juontajaksi.

– Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista vaikuttajista ja ilmiöistä. Minua kiehtoo henkilöt ja tarinat, jotka tuovat uusia näkökulmia tähän päivään ja maailman kuvaan. Lähellä sydäntäni on nuoriso – nuorison hyvinvointi näinä erikoisina aikoina, Joanna kertoo ja odottaa pääsevänsä tekemään viikonloppuaamuja. 

Aki Linnanahde

Aki Linnanahde on yli 20 vuotta monipuolisesti mediassa töitä tehnyt toimittaja ja kirjailija. Linnanahde kohtaa omassa podcastissaan viikoittain ihmisiä, joiden kanssa keskustelut menevät kepeällä tavalla syvällisiksi. Huomenta Suomi on Akin paluu televisioon muutaman vuoden tauon jälkeen.

– Tykkään katsoa telkkaria viikonloppuaamuisin, jolloin aamukahvin lomassa voi rauhassa keskittyä ohjelmiin. Juuri siksi on hienoa päästä tuomaan viikonlopun hetkiin rentoa läsnäoloa ja hyviä keskusteluja – ajankohtaan sopivalla tavalla. Minulla on toimittajan DNA:sta kumpuava aito kiinnostus asioita kohtaan. Olen kiinnostunut monista eri aiheista ja nyt pääsen keskustelemaan niistä. Muutenkin on mukavaa palata telkkarihommiin muutaman vuoden tauon jälkeen tässä hienossa porukassa, Aki pohtii tulevaa.

Antero Mertaranta

Antero Mertaranta on koko Suomen tuntema ja rakastama urheilun sekatyömies ja kokenut asiantuntija. Ammattiin kuuluvien asioiden lisäksi Mertaranta on kiinnostunut laajasti yhteiskunnan asioista, politiikasta, musiikista, kulttuurista ja erilaisesta elämänmenosta. 

– Huomenta Suomi antaa hienon mahdollisuuden olla ihmisten mielenkiintoa herättävien aiheiden ytimessä, Antero summaa fiiliksiään.

Uudistunut Huomenta Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla arkisin ma 9.1. alkaen klo 6.25, lauantaisin ja sunnuntaisin la 14.1. alkaen klo 8.55.

Lue myös:

    Uusimmat