Huomenna jätetään autot parkkiin – myös kansainvälisesti

Huomenna tiistaina vietetään kansainvälistä Auton vapaapäivää. Päivä on osa liikkujan viikkoa, jolloin ihmisiä kannustetaan kulkemaan kestävästi. Tavoitteena on myös vähentää yksin autolla kuljettuja matkoja.

Auton vapaapäivä haastaa kaikki kansalaiset kokeilemaan erilaisia kestäviä kulkumuotoja ja jakamaan kuvia sekä kommentteja sosiaalisessa mediassa hastagilla #autonvapaapäivä.

Kuvakisaan osallistuneiden kesken arvotaan Helkama Veloxin lahjoittama Jopo50v-juhlamallin polkupyörä.

− Nyt kannattaa antaa autolle vapaata, kokeilla rohkeasti eri kulkumuotoja ja jakaa kokemukset muiden kanssa, kehottaa viestintäkoordinaattori Sini Uotila Motivasta.

Eri kaupungeissa järjestetään paljon ohjelmaa. Muun muassa Helsingin upouudella Ilmastokadulla Iso Roobertinkadulla, järjestetään sähköisen liikkumisen tapahtuma.

Tapahtumassa pääsee testaamaan erilaisia sähköisiä menopelejä ja polkupyöriä tavarafillareista sähköpolkupyöriin, ja lisäksi koeajamaan suomalaisen ja hollantilaisen sähköbussin.

Edullisesti julkisilla liikennevälineillä

Auton vapaapäivänä esimerkiksi Helsingissä HSL tarjoaa yhden, kahden ja kolmen vyöhykkeen kertaliput 1, 2 ja 3 eurolla. Lapsien ja alennusryhmien hinnat ovat 50 senttiä, 1 ja 1,5 euroa. 

Joensuun JOJO-liikenteessä puolestaan matkustetaan ilmaiseksi koko päivän. Lahden seudun liikenteessä matkustetaan kuntien sisäisesti eurolla.

Lisää tapahtumia löydät osoitteesta www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat/

Lähteet: Ilmastoinfo, Motiva

Lue myös:

    Uusimmat