Huoltovinkki - lattiakaivon ja käsienpesualtaan hajulukon puhdistus

Pesutilat ovat keittiön ohella joka huushollissa se paikka, missä huoltotoimenpiteitä eniten kaivataan.

Lattiakaivon kannen saa avattua varovasti vääntämällä. Varsinkin sellaisen kaivon pohjalle, johon tulee pesukoneen poistoputki kertyy yllättävän paljon sakkaa. Nostellaan se sieltä mahdollisimman tarkoin likaämpäriin ja pestään sitten sekä kaivo että kansi sopivalla pesuaineella tiskiharjaa käyttäen. Suihkutetaan käsisuihkulla.

Lienee sanomattakin selvää, että kädet on suojattava kumihansikkain. Puhdistusaineista kloriitti desinfioi puhdistamisen lisäksi.

Käsienpesualtaiden hajulukot ovat tunnetusti tukkiutumisherkkiä paikkoja. Sinne joutuu niin hiuksia kuin parransänkeäkin. Kuvissa näkyy tavallinen pullomalli, joka irrotetaan kiertämällä auki punaisten pikkunuolten osoittamat mutterit ja vetämällä varovasti pois paikaltaan.

Ennen pois ottamista alle on hyvä laittaa ämpäri, sillä putkista ja lukosta tipahtaa varmasti muutama ruokalusikallinen varsin likaista vettä. Kaivellaan sormella (joka siis on edelleen kumihansikkaan sisällä) putket ja lukko puhtaaksi, huuhdellaan ja laitetaan takaisin paikalleen. Kokoamisen jälkeen lasketaan hanasta vettä ja tarkkaillaan, että liitokset pitävät varmasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja