Huolestuttava ilmiö: Miksi aikuisille suunnattuja asusteita tehdään pikkulapsille?

Minkä ikäisenä on sopivaa antaa lapsen kokeilla korkokenkiä? Vaikuttaa siltä, että tulevaisuudessa jo aivan pikkulapset saavat pukeutua juuri siten kuin itse haluavat – eli matkien vanhempiensa tyyliä.

Sen jälkeen kun Katie Holmesin ja Tom Cruisen tytär Suri Cruise, 7, kuvattiin ensimmäistä kertaa lapsille suunnitelluissa korkokengissä, on korkeakorkoisten lastenkenkien suosio noussut huolestuttavasti. Korkokenkien negatiivisista terveysvaikutuksista saadut tulokset ovat vaikuttaneet siihen, että ilmiötä pidetään huolestuttavana. Pahimmillaan korkeat kengät voivat olla jaloille – ja jopa koko keholle – hyvinkin vahingolliset.

Tänä päivänä on saatavilla onkin paljon korkokenkiä – niin aikuisille naisille kuin lapsillekin. Muotitalot laajentavat jatkuvasti mallistojaan siten, että aikuisille naisille tarkoitettuja vaatteita ja asusteita mukailevia tuotteita tehdään myös lapsille. Esimerkiksi miltei puolissa arvostetun Steve Maddenin viimeisimmän malliston lastenkengissä oli korot. Ilmiön uskotaan johtuvan siitä, että tänä päivänä vanhemmat antavat lapsille entistä enemmän vapauksia.

– Lapset matkivat äitejään enenevissä määrin ja vanhemmat sitä vastoin antavat nykyään lastensa tehdä enemmän pukeutumiskokeiluja kuin ennen, maailmanlaajuista markkinatutkimusta harjoittavan NPD:n edustaja Marshall Cohen kertoo.

Minkä ikäisenä lapsen on sopivaa kokeilla korkokenkiä? Kommentoi alle!

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Splash News

Lähde: The Gloss

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja