Humalainen isäpuoli tuli 17-vuotiaan sänkyyn ja teki törkeän seksuaalirikoksen

Käräjäoikeus tuomitsi isäpuolen vankilaan tämän käytettyä aviopuolisonsa tytärtä törkeästi hyväkseen. Osapuolet kuuluivat samaan talouteen.

Rikos tapahtui Torniossa syyskuussa 2022. Ravintolaillan jälkeen tuttavien asunnolla 47-vuotias mies oli mennyt 17-vuotiaan tytärpuolensa sänkyyn. Sängyssä hän oli riisunut tytöltä tämän verryttely- ja alushousut, kosketellut tyttö rinnoista, suudellut tätä, nuollut tämän sukupuolielintä sekä työntänyt sormensa tytön emättimeen ja peräaukkoon.

Mies kiisti syytteen, mutta myönsi syyllistyneensä johonkin rikokseen. Hän kertoi, ettei vahvan humalatilansa vuoksi muistanut yksityiskohtia, mutta muisteli kosketelleensa tyttöä seksuaalisesti. 

Käräjäoikeus katsoi, että tytön yksityiskohtainen ja luotettava kertomus sai tukea rikosteknisen laboratorion lausunnosta ja osittain myös miehen tunnustamisesta. 

Mies tuomittiin Lapin käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä  kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille 4 500 euroa kärsimyskorvauksia. 

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tuomitun nimeä ei julkaista uhrin henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Voidaanko raiskaaja luokitella motiivin perusteella? 7:23

Voidaanko raiskaaja luokitella motiivin perusteella? Asiaa tutkinut asianajaja vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat