Huippumalli-Pyrhösen upea paluu catwalkille – kuvat

Syksyn aikana mallintöiden suhteen rauhallisesti ottanut huippumalli Kirsi Pyrhönen nähtiin upeana Tukholman muotiviikoilla.

Kirsi Pyrhönen edusti Tukholman muotiviikoilla heti maanantaina, muotiviikkojen avajaispäivänä. 19-vuotias Pyrhönen nähtiin Marimekon näytöksessä esittelemässä syksyn ja talven 2013 muotia.

– Jos vain suomalaiset mallit kuten Suvi Koponen tai Kirsi Pyrhönen ehtivät mukaan, niin luonnollisesti käytämme mieluusti heitä, Marimekon pääsuunnittelija Noora Niinikoski toteaa MTV3.fille.

Kirsi Pyrhönen nousi mallimaailman uudeksi tähdeksi 16-vuotiaana. Mallinuran ohella koulunkäyntiin panostanut Pyrhönen kirjoitti keväällä ylioppilaaksi, mutta rauhoitti rankan kevään jälkeen mallikiireitä. Syksyn aikana Kirsi nähtiin lähinnä kuvauksissa, mutta nyt malli on jälleen täysillä menossa mukana.

– Kirsi on harvinaisen pitkä malli ja persoonana hyvin pidetty, joten aina häntä ei laiteta edes markkinointimateriaaliin, tai tulee liian kova hype. Näin varmistetaan, että vakioasiakkaat saavat mallin näytöksiinsä. Kirsin kohdalla keskitytään muutamiin asiakkaisiin, jotka tukevat hänen uraansa. Kyselyitä kyllä riittää ja Kirsi työskentelee täysipäiväisesti, Kirsiä edustavan Brand-mallitoimiston Toni Korpineva kertoo.

Muotiviikoille malleja buukataan casting agencyn eli roolituspalvelun kautta. Yhteistyötä tehdään mallia edustavan toimiston sekä maailman kaupunkien mallitoimistojen kanssa. Muotiviikkojen näkyvyyden avulla malli buukataan tärkeisiin kuvauksiin. Vaikka Kirsiä ei syksyllä näkynyt näytöksissä on hän tehnyt kuvauksia muun muassa Brasilian ja Venäjän Vogue-lehdille.

– Kirsi hakee vielä omaa rooliaan ja kaupunkiaan, johon hän sopii parhaiten. Hän ei lähde jokaiseen näytössirkukseen mukaan.

Korpineva myös muistuttaa, ettei muotiviikoille pääsemistä voi pitää itsestäänselvyytenä.

– Vaikka Kirsiä pyydettäisiin kymmeneen näytökseen, ei hän välttämättä pääse niistä sovituksen jälkeen kuin kolmeen. Kirsi on pitkä tyttö, joten hänellä on myös suuret jalat. Kirsi nauttii työstään, mutta onhan se raskasta yrittää laittaa jalkoja liian pieniin kenkiin.

Pyrhösen esiintymisestä Marimekon näytöksessä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat