Huippukuski jäi kiinni nolosta huijauksesta virtuaalikisassa – "Olen tietoinen siitä, että rikkeelläni on katkera jälkimaku"

1:20
Valtteri Bottas oli mukana Monacon F1-virtuaalikisan hurjassa kolarissa viikonloppuna.

Formula E -sarjassa kisaava saksalaiskuljettaja Daniel Abt on hylätty lauantaina ajetun virtuaalikisan lopputuloksista sarjan saatua selville, ettei hän ajanut kisassa autoaan itse. Lisäksi Abt joutuu maksamaan sakoksi 10 000 euroa valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Abt, 27, osallistui lauantaina Race At Home Challenge -kilpailuun, jossa hän oli aika-ajoissa toinen ja lopputuloksissa kolmas.

Kisan jälkeen kävi kuitenkin ilmi, että Abtin autoa oli ajanut ammattipelaaja Lorenz Hoerzing. Asiasta kertoo RaceFans-sivusto.  Myös Hoerzing sai Formula E -sarjalta pelikiellon sarjan loppukauden kisoihin.

Abt sai rikkeestään 10 000 euron sakon, jonka hän suorittaa sarjaa tukevan Unicefin valitsemaansa kohteeseen. Myöhemmin hänen työnantajansa Audi kertoi uutistoimisto DPA:lle tutkivansa tapauksen.

Urallaan kaksi Formula E -kisaa voittanut Abt pahoitteli aiheuttamaansa sotkua.

– Haluan pyytää anteeksi Formula E:ltä, kaikilta faneilta, tiimiltäni ja muilta kuskeilta sitä, että pyysin ulkopuolista apua lauantain kisaan. En ottanut asiaa niin vakavasti kuin olisi pitänyt, Abt sanoi tiedotteessaan.

– Olen erityisen pahoillani tästä, koska tiedän, kuinka paljon työtä tämä projekti on vaatinut Formula E:n organisaatiolta. Olen tietoinen siitä, että rikkeelläni on katkera jälkimaku, mutten tehnyt tätä mitenkään pahalla tarkoituksella, Abt selvitti.

Kisan voittoon ajoi Oliver Rowland ennen entistä F1-kuskia Stoffel Vandoornea. Abtin hylkäyksen myötä Pascal Wehrlein nousi lopputuloksissa kolmanneksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja