Huippukokki vinkkaa: Korvaa joulukinkku tällä – "varmasti mehevämpää"

Huippukokki Kari Aihinen kertoo, mitä joulukinkun sijaan kannattaa valmistaa joulupöytään.

Helsinkiläisravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen on henkilökohtaisesti jo kyllästynyt perinteiseen joulukinkkuun.

– Olen syönyt kinkkua jo 40 vuotta äitini joulupöydässä, joten se ei ole enää mikään suosikkini. Mutta toki se kuuluu jouluun, Aihinen toteaa.

Perinteiseen kinkkuun kyllästyneille Aihinen ehdottaakin moderniksi vaihtoehdoksi jotain muuta osaa porsaasta

– Kinkun sijaan voi lähteä tekemään vaikka pitkään haudutettua porsaan kassleria. Tai jos haluaa mennä ihan villiksi, niin voi hankkia Iberico-possun poskea. Eli joulupöytään possua, mutta kuitenkin erilaista ja varmasti mehukkaampaa, Aihinen vinkkaa

Kokeile: Pekoniin kääritty, pitkään hautunut kassler

Kokeile joulupöytään vaikka tätä Sivumaku-blogaaja Jani Kinnusen reseptiä. Pitkään haudutettu kassler kääritään pekoniin ja tarjoillaan juuresten kera. Lue reseptin taustoista lisää Sivumaku-blogista.

neljälle
700 g pala kassleria
1 pkt pekonia
1 prk tomaattipyreetä
2 tl salviaa, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 dl valkoviiniä
1 dl kanalientä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Sekoita keskenään tomaattipyree, valkosipulisilppu ja salvia. Mausta kunnolla suolalla ja pippurilla. Valele seos kasslerin pintaan. Kääri pekonisuikaleet lihan päälle ympäriinsä. Voit käyttää apuna puuvillalankaa. Kuumenna liedellä uunin kestävä pata. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Ruskista liha kauttaaltaan. Kaada mukaan valkoviini ja kanaliemi ja anna kiehahtaa. Peitä kannella tai foliolla ja anna hautua uunissa 4 h. Kurkkaa puolivälissä ja lisää kanalientä, mikäli tarpeen. Leikkaa viipaleiksi ja nauti.

Resepti: Jani Kinnunen / Sivumaku

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat