Huippu-urheilijat kertovat: Näin motivoit itsesi liikkumaan!

Kun vuodenaika muuttuu kylmäksi, sateiseksi ja pimeäksi, on monen vaikea siirtyä sohvalta juoksulenkille. Ammattiurheilijat kertoivat, miten motivoitua liikkumaan.

Kun taivaalta tuiskuttaa räntää, on helppo puhua itsensä jäämään sisälle salireissun tai kävelylenkin sijaan. Motivaatio ei ole huipussaan myöskään silloin, kun ulkona on pakkasta ja oman kodin lämpö tuntuisi paljon kutsuvammalta.

Team Gainomaxin naisurheilijat antoivat omat motivaatiovinkkinsä maanantaina järjestetyssä tilaisuudessa.

– Minun mielestäni se, että pitää liikunnan säännöllisenä, on tosi tärkeä juttu ja se, että aloittaa omien resurssien mukaan. Eli ei pidä aloittaa tekemään liian kovaa yhtäkkiä, koska sitten joutuu pienentämään tahtia. Pitää aloittaa niin, että se tuntuu kivalta eikä tarvitse aina olla hampaat irvessä, kun liikkuu omaksi ilokseen. Sen pitäisi olla kivaa ja siitä pitäisi saada potkua päivään. Minun mielestäni hyvä vinkki kiireiselle ihmiselle on juokseminen. Se on laji, joka ei vie paljoa aikaa. Heittää vaan lenkkarit jalkaan ja käy vaikka puolen tunnin lenkillä. Sillä saa kummasti pirteyttä päivään, vinkkaa nykyaikainen 5-ottelija Laura Salminen.

Purjelautailija Tuuli Petäjä uskoo, että jokaista ihmistä motivoi erilaiset asiat. Joitakin saattaa innostaa liikkumaan esimerkiksi se, jos treenaamiseen yhdistää pientä kilpailua kavereiden kesken.

– Joillekin hyvä motivaattori voi olla pieni kilpailuhenkisyys tai kaverien haastaminen. Tavoitteena voi olla Naisten kymppi tai ylipäänsä vain se, kuka käy tässä kuussa eniten lenkillä, Petäjä vinkkaa.

– Kynnys lähteä treenaamaan on se juttu. En ole ikinä nähnyt, että joku olisi sen jälkeen, kun on laittanut lenkkarit jalkaan ja mennyt ulko-ovesta ulos, kääntynyt takaisin. Yleensä kysyn, että tuleeko siitä parempi fiilis, että jää sinne sohvan pohjalle vai siitä, että voitatte itsenne ja lähdette sinne lenkille. Se on se motivaattori. Kaikkien ei tarvitse juosta maratoonia tai Naisten Kymppiä, vaan jokainen löytää sen oman urheilulajinsa, jossa viihtyy, maratoonari Leena Puotiniemi kannustaa.

AVA

Kuvat: Lehtikuva ja Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja