Huijaako Red Bull sen moottorivalmistajan kanssa? Mercedes-pomo Toto Wolff sivaltaa: "Aika outoa"

F1:ssä Mercedes ja Red Bull käyvät nyt kovaa keskinäistä kärkitaistoa. Siihen liittyy poliittista peliä, jossa syytöksiä jaellaan suuntaan jos toiseen. Tällä kertaa asialla on Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff, joka ihmettelee Red Bullin ”puolustuspuheita” moottorikysymyksen kohdalla.

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton vihjaili Ranskan GP:n jälkeen, että Red Bullin ja AlphaTaurin moottorivalmistaja Honda olisi ”parannellut” voimayksikköjään. Red Bullin Christian Horner vastasi tähän vetoamalla siihen, että tallin moottorit ovat täysin samat mitä he ovat käyttäneet jo viime kaudesta lähtien. Hornerin mukaan Red Bullin parantunut suoravauhti on peräisin pienemmistä takasiivistä.

F1:ssä moottoreiden kehitystyötä on rajattu polettisysteemillä ja moottoreiden kehitystyön jäädyttämisellä. Moottorivalmistajat ovat käytännössä saaneet vain parannella voimayksikköjen luotettavuutta.

Tuoreeltaan on kuitenkin epäilty, että Red Bullin ja AlphaTaurin moottorivalmistaja Honda olisi vienyt vauhdillisesti voimayksiköitään eteenpäin. Kysymykset kohdistuivat erityisesti Ranskan kisaan, johon Honda toi uuden voimayksikön. Tämän jälkeen Red Bull loisti suorilla – muun muassa Mercedekseen nähden.

Aihe on herättänyt kovasti polemiikkia. Muun muassa Red Bullin tähtikuski Max Verstappen hermostui moottoreihin liittyviin kysymyksiin. Verstappen vetosi samaan kuin Horner, eli siihen, miten Red Bullilla on nyt käytössä aiempaa pienemmät takasiivet (lisää suoranopeutta).

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on kiinnittänyt huomionsa siihen, miten Red Bull on reagoinut aiheeseen liittyviin kysymyksiin ja väittämiin.

– Ihmettelen ylipäätänsä, että miksi tämä koko aihe on esillä, koska me kaikki tiedämme, että moottoreiden pitäisi olla täysin ennallaan, Wolff sanoi Steiermarkin GP:n aika-ajon jälkeen.

– Olen todella yllättynyt siitä, että Red Bullin kaverit ovat lähteneet parkumaan tästä aiheesta niin kovaan ääneen.

– Aika outoa, Wolff pohtii.

Mercedes ei ole tehnyt aiheesta minkäännäköistä virallista selvityspyyntöä tai valitusta. Yksi syy tälle on se, että Wolffin mukaan Red Bullin parantunut vauhti ei pelkästään selity moottoreilla.

– Vahvan voimayksikön lisäksi autosta pitää löytyä paljon pitoa ja tallin pitää saada renkaat toimimaan toivotulla tavalla.

– Heillä on vain kokonaisuudessaan erittäin vahva paketti kasassa, Wolff totesi.

Lue myös:

    Uusimmat