Hugh Grant: Brittihurmuri vai tökerö naistenmies?

Sävel ja sanat -elokuvan tähtinäyttelijä Hugh Grant on hämmästyttänyt niin jutuillaan kuin tempauksillaankin. Hän on kertonut, ettei erityisemmin pidä vauvoista ja jäänyt kiinni pettämisestä prostituoidun kanssa. Tultuaan isäksi hän sanoi vain pitävänsä lapsestaan ja onpa tämä miljonäärimies jopa vakuuttanut, ettei aio perustaa esikoiselleen rahastoa. Millainen mies Grant oikein on?

BrittinäyttelijäHugh Grant, 52, nousi koko maailman hurmuriksi elokuvan Neljät häät ja yhdet hautajaiset myötä. Myöhemmin Grant niitti menestystä elokuvissa Yhdeksän kuukautta, Notting Hill, Bridget Jones – elämäni sinkkuna, Bridget Jones – elämä jatkuu, Rakkautta vain sekä Poika.

Mikä sitten tekee Grantista niin suositun? Onko se hellyyttävä ulkonäkö, seksikäs brittiaksentti vai jokin muu piirre? Grantin suosiota ei himmentänyt edes se tosiseikka, että mies jäi kiinni pettämisestä vuonna 1995, kun poliisi tarkasti epäilyttävästi pysäköidyn auton ja löysi Grantin prostituoidun seurasta. Mies seurusteli tuolloin näyttelijä-malli Elizabeth Hurleyn kanssa, mutta suhde päättyi vasta vuonna 2000. Hurley ja Grant ovat edelleen hyvissä väleissä keskenään ja Grant on jopa Hurleyn Damian-pojan kummisetä. Mallikaunottaren jälkeen Grant seurusteli kolme vuotta perijätär Jemima Khanin kanssa.

Isäksi ensimmäistä kertaa

Grant on parisuhteidensa lisäksi tunnettu myös kohauttavista lausahduksistaan. Viljeleekö mies kuivaa brittihuumoria vai piileekö lausahduksissa totuuden siemen? Miehen kuuluisiin lausahduksiin kuuluu nimittäin tämäkin sitaatti:

– En erityisemmin pidä vauvoista. Kestän niitä nelisen minuuttia. Se on maksimini. Sen jälkeen en enää ymmärrä, mistä kaikki vouhottavat.

Yllättävää kyllä syksyllä 2011 Grantista tuli kuitenkin Tabitha-tyttären isä. Vaikka Grant ei ole enää suhteessa Tabithan äidin, Tinglan Hongin, kanssa, Grant haluaa olla mukana esikoisensa elämässä. Tabitha lieneekin muuttanut ylpeän isän mielen vauvoista.

– Useat ihmiset varoittivat minua siitä, ettei vauva-aika ole kovin jännittävää. Mutta olen oikeastaan innoissani, Grant kertoi maaliskuussa 2012 The Guardian -lehdelle.

Vaikkei mies suoraan hehkuttanutkaan rakkauttaan julkkisäitien tavoin, paljasti hän lehdelle kuitenkin ajattelevansa kauniisti lapsestaan.

– Pidän tyttärestäni hyvin paljon, eikö ole fantastista? Grant sanoi kuivalla brittihuumorillaan.

– Onko hän muuttanut elämäni? En ole varma. Ei vielä. Ei massiivisesti. Mutta olen todella innoissani siitä, että olen saanut hänet. Tunnen itseni paremmaksi ihmiseksi.

Grantilla on ollut alusta asti selvät suunnitelmat tyttärensä kasvattamiseksi.

– Hyvät tavat (pitää olla) eikä saa olla itsekäs. Se on hyvin epäviehättävää lapsessa. En pidä siitä. Ja kuri – mielestäni kuri on tärkeää.

Grant on myös kertonut, ettei aio perustaa rahastoa tyttärelleen, sillä miehen mielestä kaikki hänen tuntemansa vanhempiensa rahoilla eläjät ovat epäonnistujia.

Hugh Grant AVA Elokuvien tähtenä:

Sävel ja sanat torstaina 3.1. klo 21.00


Kuvat: Getty

Lähteet: The Guardian, People, IMDB.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja