Huawei nosti Urheilugaalassa esiin myös paraurheilijan arkea parantavan sovelluksen

Huawei toimi juuri päättyneen Urheilugaalan pääyhteistyökumppanina. Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -palkinnon Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtajan Roger Yun ja Janne Ahosen kanssa jakanut paraurheilija Ronja Oja toi gaalassa esiin myös Huawein kehittämän Facing Emotions -sovelluksen.

Oja on toiminut Huawein Facing Emotions -sovelluksen testikäyttäjänä joulukuun alusta lähtien. Sovellus auttaa näkövammaisia tulkitsemaan nonverbaalisia ilmeitä muuttamalla ne ilmettä vastaavaksi ääneksi. Sovellus osaa tunnistaa seitsemän perustunnetta eli ilon, surun, pelon, yllättyneisyyden, vihan, ylenkatseen ja inhon.

”Osallistun ensimmäistä kertaa Urheilugaalaan. Olen kyllä kotisohvalla istuessani aina toivonut, että pääsisinpä tuonne. Siksi on tosi iso kunnia päästä jakamaan itse palkintoa”, summaa Ronja Oja.

”Suunnitelmiini kuuluu uuden valmentajan etsiminen. Sitten jatkuu treenaaminen. Haluan olla vielä joskus maailman paras pituushyppääjä. En ole vielä suunnitellut kisakautta, koska treenikausi on vasta alkamassa.”

Urheilugaalassa näkyvyyttä sai myös Suomen ja Kiinan talviurheiluyhteistyö, joka lanseerattiin tällä viikolla Pekingissä Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja Kiinan presidentin Xi Jingpingin toimesta.

”Huaweille on kunnia olla mukana tässä gaalassa. Teknologia kehittyy koko ajan ja haluamme olla tarjoamassa innovaatioidemme myötä mahdollisuuksia niin urheilun kuin elämän sykähdyttävien hetkien kokemiseksi”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Roger Yu.

Facing Emotions -sovellus hyödyntää Huawei Mate 20 Pro -puhelimen tekoälypiiriä sekä kasvojentunnistustoimintoa. Mate 20 Pro on varustettu Kirin 980 -järjestelmäpiirillä, jossa on tekoälylaskentaa kiihdyttävä Dual NPU -neuroverkkolaskentayksikkö. Puhelimen kamera poimii ilmeen ja sovellus muuttaa ilmeen ääneksi. Sovellus on värittänyt paraurheilijan arkea. ”Olen käyttänyt tätä arkisissa tilanteissa. Onhan se hauska kokea, kuinka esimerkiksi Kampissakin ihmiset tuntuvat tulevan vastaan hymyissä suin”, sanoo Oja.

Facing Emotions -sovellus on ladattavissa Google Playsta tai Huawei App Gallerysta.

Facing Emotions on kehitetty yhteistyössä näkövammaisorganisaatioiden kanssa. Kehitysvaiheen testiryhmä koottiin Puolan näkövammaisten yhdistyksestä EPALE:sta. Kasvonilmeiden äänimerkit on luonut kansainvälisesti tunnettu näkövammainen säveltäjä Tomasz Bilecki. Sovelluksen käyttöä varten on kehitetty myös kaulaan pujotettava puhelinpidike. Rinnalle asettuva puhelin tekee sovelluksen käytöstä helppoa ja luontevaa.

Lue myös:

    Uusimmat