Huawei haastaa Samsungin: aikoo ehtiä ensimmäiseksi taittuvanäyttöisellä älypuhelimellaan

Taittuvalla näytöllä varustettua älypuhelinta on huhuttu esimerkiksi Samsungilta jo parin vuoden ajan, mutta toistaiseksi mitään ei ole julkistettu. Nyt taittuvanäyttöiset älypuhelimet lienevät jo todella lähellä, kun Huawei haastaa Samsungin ja haluaa julkistaa ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen, kertoo Nikkei Asian Review.

Huawein taittuvanäyttöinen älypuhelin tulee vähemmän yllättäen sijoittumaan kalliiseen hintaluokkaan. Siinä olisi taittuva OLED-näyttö, jonka valmistajana toimisi BOE. ”Huawein valmistusmäärä voi olla todella rajattu – vain noin 20000-30000 kappaletta. Ensimmäiset kappaleet ovat vain suunnattu varhaisille omaksujille”, lähteet kertovat.

Lähteiden mukaan Huawein tavoitteena on voittaa Samsung ja esitellä omia kykyjä sekä teknologiaa ja kerätä alan sekä median huomiota. Huawein taittuvanäyttöisen puhelimen kerrotaan tulevan myyntiin erittäin aikaisin ensi vuonna.

”Huawei haluaa olla ensimmäinen, vaikka BOEn näyttöteknologia ei välttämättä olisikaan yhtä valmis kuin Samsungilla”, sanoo Yuanta Investmentin Consultingin analyytikko Jeff Pu. Lähteiden mukaan puhelimen julkistusajankohta riippuu teknologian kehityksestä sekä näyttöpaneelien kestävyydestä.

Todennäköisesti Huawei esittelee taittuvanäyttöisen älypuhelimen loppuvuoden aikana, sillä Samsungin kerrotaan julkistavan omansa tammikuussa – mahdollisesti CES-messuilla. Joidenkin huhujen mukaan julkistus tapahtuisi marraskuussa. Samsungin ohella toinen eteläkorealaisvalmistaja LG on patentoinut taittuvanäyttöisen älypuhelimen teknologiaa ja tuonee markkinoille omansa jonain päivänä.

Kun Huaweilla näyttäisi olevan tavoitteena päästä ensimmäiseksi, Samsung vaikuttaisi ottavan asian myynnillisesti toiselta kantilta. Kun Huawein kerrotaan valmistavan laitteita aluksi vain joitakin kymmeniä tuhansia, Samsung odottaa tulevalle puhelimelleen miljoonamyyntiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja