HS: Suositulta matkailusivustolta merkittävä päätös villieläinturismia vastaan

Matkakohteet, joissa turistit pääsevät koskemaan villieläimiä, poistuvat maailman suurimman matkailusivuston Tripadvisorin välityksestä. Asiasta kirjoitti Helsingin Sanomat.

Tripadvisor on päättänyt lopettaa lippujen välittämisen esimerkiksi delfiiniuinteja, norsuratsastusta ja tiikereiden silittelyä järjestäviin kohteisiin. Taustalla ovat kuukausia jatkuneet keskustelut eläinsuojelu- ja matkailujärjestöjen kanssa. Päätös tulee voimaan kohteesta riippuen välittömästi tai vuoden 2017 alusta alkaen.

Uusi linjaus on saanut kiitosta esimerkiksi eläinsuojelujärjestö Petalta ja World Animal Protectionilta. Noin 350 miljoonaa kuukausittaista kävijää palvelevan verkkosivuston linjauksella voi olla merkittäviäkin vaikutuksia villieläinturismiin.

Lisäksi Tripadvisor perustaa eläinten oikeuksiin ja hyvinvointiin keskittyvän koulutusportaalin. Toiveena on, että jatkossa käyttäjät ottavat huomioon myös eläinten kohtelun kirjoittaessaan kohteista arvosteluja.

Lähde: HS.fi

Miten Särkänniemen delfiinit voivat Kreikassa?

Miten Kreikkaan siirretyt Särkänniemen delfiinit voivat elokuussa 2016? Videolla delfiinejä ruokkivat Suomesta mukana tulleet Petri Myllylä, Sari Järvisalo ja Jonna Mäkinen.

Särkänniemen delfiinit polskivat virkeinä Kreikassa 0:42

Lue myös:

    Uusimmat