SDP:n puoluejohto esittää Rinnettä Ojala-Niemelän tilalle perustuslakivaliokunnan johtoon – Lindtman nousemassa eduskunnan varapuhemieheksi

SDP:n puoluejohto esittää eduskunnan varapuhemiestä Antti Rinnettä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi tehtävästä sairauslomalle jäävän Johanna Ojala-Niemelän tilalle.

MTV Uutisille vahvistetaan, että sijaisjärjestelyissä varapuhemies Rinnettä kaavaillaan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi ja varapuhemieheksi Antti Lindtmania. 

Me Naiset kertoi tänään, että Ojala-Niemelä jää sairauslomalle 14. joulukuuta hänellä todetun aivokasvaimen leikkauksen vuoksi.

Helsingin Sanomat uutisoi ensimmäisenä tietoihinsa nojaten, että Rinne on pääministeri Sanna Marinin suosikki perustuslakivaliokunnan johtoon.

Helsingin Sanomat kertoi, että Ojala-Niemelä saa itse päättää, jääkö hän pidemmäksi ajaksi sivuun perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan paikalta, mutta tarkoituksena on, että hän palaisi tehtävään.

Aikaisimmillaan Ojala-Niemelä saattaa päästä palaamaan töihin heti eduskunnan istuntotauon jälkeen helmikuussa.

On kuitenkin mahdollista, että perustuslakivaliokunta joutuu kokoontumaan jo tammikuussa esimerkiksi valmiuslain käyttöönoton vuoksi.

Lindmanin noususta varapuhemieheksi kertoi ensimmäisenä  Ilta-Sanomat.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kauttaaltaan kello 8.52.

Lue myös:

    Uusimmat