Mainos

Microsoft lopettaa matkapuhelimien valmistuksen - henkilökuntaa kuljetetaan Espoo Metro Areenalle

0:32

Microsoft kertoo vähentävänsä Suomesta enintään 1350 työpaikkaa Microsoft Mobilesta ja muualla maailmassa 500.

Yhtiö kertoo tiedotteessa suunnittelevansa muutoksia älypuhelinten laiteliiketoimintaan.

Microsoft suunnittelee lopettavansa Microsoft Mobilen. Espooseen jäänee joitakin tuotekehitystiimejä, mutta toiminta Tampereella loppunee.  

Espoossa sijaitsevan Microsoftin Suomen-myynti- ja markkinointiyhtiön, Microsoft Oy:n työntekijät eivät ole suunniteltujen henkilöstövähennysten piirissä.  

Yhtiö kertoi aloittavansa yt-neuvottelut välittömästi. Microsoftilla oli viime kesänä Suomessa noin 900 puhelinliiketoimintojen parissa työskentelevää ja lisäksi myynnissä ja markkinoinnissa noin 280 henkilöä.  

Microsoft kertoo jatkavansa Windows 10 -käyttöjärjestelmän kehittämistä pienille näytöille, Lumia-puhelinten ja laitevalmistajakumppaneiden puhelinten tukemista ja uusien laitteiden kehittämistä.

Viime viikolla Microsoft kertoi myyvänsä peruspuhelinliiketoimintansa 350 miljoonalla dollarilla eli noin 310 miljoonalla eurolla. Nokian tavaramerkillä markkinoitujen puhelinten valmistajaksi tulee taiwanilaisen sopimusvalmistajan Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobile.  

MTV:n toimittaja on paikan päällä Espoon Metro Arenalla, ja hänen mukaansa henkilökuntaa kuljetetaan paikalle busseilla.

– Metro areenan pihassa on nyt 20 bussia, joista osa on tullut Tampereelta ja osa Espoosta, Tanja Huutonen kertoo.

Microsoft kertoo tiedotteessa tarjoavansa Suomessa muutosten kohteena oleville työntekijöille sekä taloudellisia tukipaketteja että muuta tukea.

Microsoftin matkapuhelinliiketoiminnan lopettamisesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.