HS: Hallitus kävi vakavahenkisen pelisääntökeskustelun – taustalla Kiurun karanteeni-info

4:48
Video: Elinkeinoministeri Lintilä lateli suorat sanat ministeri Kiurun pakkokaranteeniehdotuksesta: "Kukaan ei ole kuitannut eikä ymmärtänytkään, mikä niissä on taustalla"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kävi hallituksensa kanssa torstaina noin tunnin mittaisen vakavahenkisen kurinpalautusneuvottelun, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Hallituspiireistä neuvottelua kuvaillaan HS:n mukaan pelisääntökeskusteluksi.

Keskustelun taustalla oli HS:n mukaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) maanantainen tiedotustilaisuus ja sen jälkeinen ministerien keskinäinen syyttely.

Kiuru ilmoitti maanantaina, että koronaviruksen riskimaista Suomeen matkustavat määrätään jatkossa viranomaispäätöksellä pakkokaranteeniin. Kiurun mukaan riskimaista tuleville voidaan määrätä myös pakkotestejä.

HS:n tietojen mukaan elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) olivat hallituksen keskiviikon neuvottelussa vaatineet selostusta Kiurun toimiin.

Henriksson sanoi tiistaina HS:lle, ettei maanantaina ilmoitetuista toimista ollut käyty keskustelua hallituksen sisällä.

Lintilä puolestaan sanoi keskiviikkona Säätytalolta lähtiessään, että hallitus ei ole millään tavalla sitoutunut Kiurun karanteenikantaan.

–  Pidän ajatusta pakkokaranteenista hyvin outona, Lintilä totesi Ilta-Sanomien mukaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja