HS: Antti Rinteen ehdotus naisten työeläkkeiden korottamisesta haudattu – ehdotus ei ollut toteuttamiskelpoinen

Antti Rinteen (sd.) marraskuun alussa esittämä ehdotus naisten pienten työeläkkeiden korottamisesta on haudattu, kertoo Helsingin Sanomat.

Edellinen pääministeri Rinne esitti, että eläkerahastoista voitaisiin irrottaa tarkoitukseen noin 200–300 miljoonaa euroa vuodessa, millä kompensoitaisiin sitä, että perhevapaiden ajalta alkoi kertyä eläkettä vasta vuonna 2005. Työmarkkinajärjestöt tyrmäsivät ehdotuksen.

HS:n mukaan Kelan esiselvityksessä kävi ilmi, että tietoja perhevapaiden käytöstä ei ollut saatavilla riittävän pitkältä ajalta. Tämän vuoksi sosiaali- ja terveysministeriö lopetti asian selvittämisen, HS kertoo.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) vahvistaa ehdotuksen hylkäämisen HS:lle. Pekosen mukaan asia ei liity Rinteen eroon pääministerin paikalta, vaan siihen, ettei ehdotusta ollut mahdollista toteuttaa.

Pekosen mukaan hallitus on kuitenkin sitoutunut Rinteen aikaisempaan eläkelupaukseen, jonka pohjalta myös Sanna Marinin (sd.) hallituksen tavoitteena on nostaa alle 1 400 euron työeläkkeitä nettomääräisesti 100 eurolla ilman, että työeläkemaksuja nostetaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja