Hovioikeus hylkäsi Nikke Ankaran jatkokäsittelyluvan – käräjäoikeuden tuomio jää voimaan: Kähmi tuntematonta naista baarin vessassa, eikä päästänyt lähtemään

Räppäri Nikke Ankara on parhaillaan käräjillä epäillystä seksuaalirikoksesta – MTV paikalla, tästä on kyse 5:04
MTV Uutiset oli paikalla, kun Nikke Ankara oli Helsingin käräjäoikeudessa

Räppäri Nikke Ankara valitti tuomiostaan hovioikeuteen.

Helsingin hovioikeus päätti tänään tiistaina (2.6.), ettei räppäri Nikke Ankara, oikealta nimeltään Niiles Hiirola, 28, saa jatkokäsittelylupaa tuomiolleen. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Hiirolan pakottamisen seksuaaliseen tekoon maaliskuussa. Käräjäoikeuden tuomio jää siis voimaan.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Hiirola kähmi itselleen etuudestaan tuntematonta naista baarin vessassa. Rangaistukseksi Hiirolalle määrättiin 100 päiväsakkoa, joista jää hänen tuloillaan maksettavaa yhteensä 2900 euroa.

Lisäksi Hiirolan täytyy korvata asianomistajan oikeudenkäyntikulut, joita kertyy niin ikään hieman yli 2900 euroa. Hiirola velvoitetaan myös maksamaan asianomistajalle vahingonkorvausta kärsimyksestä 1200 euroa. 

Rikos tapahtui helsinkiläisen ravintolan vessassa heinäkuussa 2017. 

Otti käsivarresta kiinni ja veti vessaan

Tuomion mukaan Hiirola oli tarttunut entuudestaan tuntematonta naista käsivarresta kiinni ja vetänyt tämän mukanaan ravintolan wc-tiloihin, missä hän oli työntänyt naisen vessakopin seinää vasten ja alkanut suudella tätä vastoin tämän tahtoa. Hetken kuluttua nainen oli pyytänyt Hiirolaa lopettamaan, mutta Hiirola oli tästä huolimatta jatkanut suutelemista ja estänyt naista lähtemästä.

Hiirola oli pitänyt käsiään naisen ympärillä ja pitänyt tästä kiinni, kosketellut naista eri puolilta kehoa sekä työntänyt kätensä tämän paidan alle. Tuomion mukaan hän oli myös yrittänyt vetää naisen housuja alas ja kertonut haluavansa yhdyntää tämän kanssa.

Hiirola kiisti syytteen kokonaisuudessaan.

Puolustuksensa mukaan hän oli viettänyt iltaa istuskellen pöydässä, jossa oli ollut hänen lisäkseen muitakin julkisuuden henkilöitä. Hänen mukaansa mitään "erikoista" ei ollut tapahtunut, eikä hän ollut edes tavannut naista joka syytti häntä väkisin suutelusta.

Hiirola kertoi olleensa koko illan erään tuttavansa seurassa. Hän ei muistanut käyneensä yksin vessassa. 

Käräjäoikeus uskoi naista

Käräjäoikeus piti kähminnästä kertoneen naisen versiota tapahtuneesta uskottavana.

Kertomuksen luotettavuutta tuki muun muassa se, että nainen oli kertonut tapahtuneesta ystävilleen heti välikohtauksen jälkeen. Oikeudessa todistajina kuullut ystävät kertoivat naisen olleen tapahtuneen jälkeen järkyttynyt.

Oikeus ei myöskään löytänyt syytä, miksi nainen olisi halunnut valehdella tapahtuneesta. Nainen ei tuntenut Hiirolaa eikä tavannut häntä välikohtauksen jälkeenkään.

Hiirolan kertomusta oikeus ei sen sijaan uskonut.

Räppärin versiota rasitti muun muassa se, että tapahtumailtana hänen seurassaan ollut tuttava kertoi, ettei hän ollut viettänyt koko iltaa Hiirolan kanssa. Tuttavan kertomuksen perusteella Hiirola oli saattanut käydä juuri esimerkiksi vessassa ilman häntä. 

Käräjäoikeus katsoi, että Hiirolan kiistäminen perustui yleisluontoiseen väitteeseen, joka ei muun näytön valossa ole uskottava.

Käräjäoikeuden mukaan Hiirolan syyllisyydestä ei jäänyt järkevää epäilyä.

Lue myös:

    Uusimmat