Mainos

Horoskooppi – Taas osui ja upposi!

Yli 80 prosenttia Helmen lukijoista kertoo uskovansa horoskooppeihin, sillä ne pitävät paikkansa lähes aina.

Helmen kyselyssä tiedusteltiin uskovatko lukijat horoskooppeihin. Vastauksia tuli yli 4500 kappaletta. Suurin osa kyselyyn vastanneista kertoo luottavansa horoskooppeihin, koska ne pitävät yleensä paikkansa.

Osuvat usein oikeaan

Lähes 35 prosenttia kyselyyn vastanneista lukee horoskooppeja säännöllisesti saadakseen tietää mitä tulevaisuutesi tuo tullessaan. Vastaajat paljastivat, että yleensä ennustukset pitävät niin tarkasti paikkansa, ettei niihin voi olla uskomatta. Hyviä tapahtumia lupaavat horoskoopit saavat hyvälle mielelle, kun taas ongelmia ennustavat pistävät olemaan varuillaan.

– Kyllä astrologiassa perää on. Ainakin itse huomaan vaakana monesti nappiin meni. Ja tietty aina kun hyvää lupaa, niin sitä uskoo ja toivoo niin olevan.

– Huomaan, että yllättävän moni asia on kohdallani osunut oikeaan, niin kuin horoskooppi on määritellyt sen.

– Ne nyt vaan osuvat usein oikeaan, ja raskaan arjen keskellä on helpottavaa kuulla edes horoskoopilta että kohta voi onnistua.

– Katson horoskooppeja lähinnä koulupäivän jälkeen, ja joskus on huvittavaa kun se menee oikeaan. En kuitenkaan noudata niiden ohjeita, kuten ole erityisen varautunut vieraita kohtaan jossain kuussa ym.

– Kyl taas osu ja uppos, oli niin mun elämästä.

– Aina kun olen lukenut horoskooppia, se on sattunut olemaan oikeassa.

– Kuulostaa hullulta, mutta niin monta kertaa ne ovat osuneet oikeaan. Sitä paitsi en ole nähnyt syytä olla uskomatta niihin.

– Viikkolehtien kepeältä vaikuttavat horoskoopit voivat johtaa harhaan, mutta kokemukseni mukaan astrologiaan perustuvat kuvaukset olosuhteista osuvat kohdalleen ja toimivat. Aito ja ammattimainen astrologia ei ennusta tulevaa, vaan selittää mitä voisi planeettojen sijainnin perusteella tapahtua. Ihminen itse valitsee osittain, mitä tapahtuu. Sitä kutsutaan myös elämäntaidoksi. Turha siis leimata astrologiaa hölynpölyksi, jos horoskoopin ennuste ei toteudu, sillä silloin ihminen on valinnut niin, ettei hyödynnä omalla kohdallaan olosuhteita siten, että se voisi edes toteutua.

Luonneanalyysit menevät nappiin

Shutterstock

Horoskooppeihin liittyvät olennaisena osana eri merkkeihin liitettävät luonteenpiirteet. Vaikka päivä- tai kuukausihoroskoopit eivät aina vakuuttaisi, tarkat luonneanalyysit ovat tehneet vaikutuksen kyselyn vastaajiin.

– Luonneanalyysit menevät täysin nappiin, eiköhän se jo riitä. Toisaalta kiinalaiset horoskoopit kertovat vieläkin enemmän.

– Kyllä luonneanalyysi melko läheltä menee, mutta viikkolehtien päivän horoskoopit on tuulesta temmatut!

– Tunnen aina horoskooppini kaikkien muiden horoskooppien joukosta, jos ei ole merkkien nimiä päällä. Ainakin luonteen piirteet ovat oikeita.

– Kaikissa saman horoskoopin omaavissa ihmisissä on joitain samankaltaisia ominaisuuksia, mistä heidät tunnistaa.

– Uskon luonnehoroskooppeihin hyvin vahvasti, mutta päiväennustukset jne. eivät oikein vakuuta.

– Uskon siis luonnehoroskooppeihin, mitkä kertovat kunkin tähtimerkin piirteistä, vahvuuksista, heikkouksista jne. Täysin eriasia on muun muassa päivälehtien diipadaapa-horoskoopit, missä joskus kehotetaan esimerkiksi lottoamaan, sillä voitto on melkein väistämätön! Sitten sama teksti on seuraavana päivänä toisen tähtimerkin "ennusteessa". Kierrätetään samoja fraaseja jopa niin usein, että on helppo muistaa lukeneensa juuri äsken samat jutut.

– Perusluonne-horroskooppi pitää ainakin joskus hyvinkin paikkansa. Tyypilliset merkkikohtaiset luonteenpiirteet ovat toistuneet samoissa merkeissä syntyneillä. Härkä on härkä ja neitsyt on niin neitsyt ja leijona on niin leijona. Ei voi olla uskomatta.

– Luonnehoroskooppi analyysit pitävät monien sekä itseni kohdalla paikkaansa. Päiväkohtaiset horoskooppiennustukset luen "pilke silmässä", koska ne eivät edes voi jokaiselle kauriille esimerkiksi olla samanlaiset haasteet. Siksi ne kirjoitetaan vähän ympäri pyöreästi, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Lehtien höpinöitä ne ovat, mutta noin muuten horoskooppi, astrologia, unet ja biorytmit ovat hyvä ja luotettava apu ja tieto itsetuntemukseen, mitä viestejä esimerkiksi unet kertovat tulevasta. Kaikki ihmiset eivät ole herkistyneet ymmärtämään ja hakemaan tietoa tällä tavalla tähtimerkeistä lukemalla.

Ihminen toteuttaa ennustusta

Shutterstock

Vastanneista 17 prosenttia kertoi, ettei tiedä uskooko horoskooppeja. Näin vastaajien mukaan horoskooppi pitää yleensä paikkansa, kun ihminen yrittää elää ennustuksen mukaisesti.

– Astrologi kirjoittaa omasta elämästään, omista tunteistaan, kohtaamistaan tilanteista omassa elämässään ja ystäviensä elämästä. Astrologi ei ole objektiivinen, hän on subjektiivinen.

– Horoskoopit on kirjoitettu siten, että ne aina osuu johonkin asiaan.

– Ei kukaan voi tietää... ihminen on aina ainutlaatuinen. Sattumalta joku asia voi osua oikeaan, kun ympäripyöreästi kirjoitetaan välillä negatiivista ja välillä positiivista. Mieheni kanssa ollaan samaa horoskooppimerkkiä ja ollaan kuitenkin ihan erilaisia. Horoskooppimerkkimme myös väittää, että se harvoin kykenee avioliittoon ja me ollaan oltu yli 30 vuotta naimisissa. Monta muuta väärää väitettä on. Osa osuu oikeaan, mutta sattumaa kun jotain pitää keksiä. Onhan horoskooppi elämään yksi piristystä antava asia myöskin, kunhan ei ala uskoa siihen liikaa.

– Horoskooppi on uskon asia, eli tavallaan itsepetosta ja kuuluu samaan satujen sarjaan kuin Prinsessa Ruusunen, raamattu ja Kalevala. Minä uskon vain itseeni ja tähän palloon, jonka pinnalla tallustan.

– En usko, koska ihminen pyrkii elämää horoskoopin mukaan.

– Taikuutta joka ei tuo mitään oikeaan elämään. Pisin matka on oppia tuntemaan oma itsensä kuka minä olen ja miksi minut on luotu.

– No haloo! Miten jotkut taivaankappaleet elämään ja luonteeseen vaikuttaisivat. Naurettavaa hölynpölyä, jolle ei ole mitään tieteellisiä todisteita. Antakaa mun kaikki kestää...

– Lehtien horoskoopit ovat sellaisia kiertäviä, vuoden päästä samat löpinät. Omahoroskooppini ei ole vielä koskaan osunut kohdalleen. Luonneanalyysi taas on tehty niin että jokainen pystyy niistä poimimaan omat juttunsa.

– En usko ja on tehty tutkimuksia, että etenkin nuoret naiset elävät horoskoopin mukaista elämää mikäli mahdollista ja saavat valheellisen kuvan horoskoopista. Mutta jos he eläisivät normaalia elämää, eivät lukisi horoskooppia vaan pitäisivät päiväkirjaa ja lukisivat jälkikäteen horoskoopit niiltä viikoilta, saattaisi tulos olla yllättävän negatiivinen.

– En todellakaan. Naurettavaa humpuukia. Onhan niitä välillä hauska lukea, mutta joo ei!

– Astrologin laatimaan syntymäkarttaan uskon, lehtien viikkohoroskooppeihin en.

Kivaa ajanvietettä!

Vaikka kaikki vastaajat eivät uskoisikaan sokeasti horoskooppeihin, lukaisevat he niitä aina tilaisuuden tulleen. Oman tähtimerkin ennustuksia ei tarvitse ottaa vakavasti, mutta ne voivat tuoda päivään tarvittavaa piristystä.

– Miten lie tuo tunnetila sattuu kohdalleen niin sen mukaiset ovat uskomukset...

– Höh, kivaa humpuukia – ajanvietettä!

– Luen kyllä päivän horoskoopit, mutta en rupea elämään niitten mukaan, koska ne eivät aina pidä paikkansa.

– Lehtien horoskoopit ovat vain ajanvietettä. Astrologia on sitten asia erikseen. Sieltä paljastuu mielenkiintoisia juttuja ihmisistä.

– Horoskooppini on osunut oikeaan joitakin kertoja täydellisesti.

– Joskus ne vain sattuvat pitämään paikkansa melko hyvin. Tosin luen horoskoopit enimmäkseen "pilke silmäkulmassa" kuin tosissaan.

– Aina, kun horoskooppi lupaa hyvää olen halukas uskomaan sen. Huonoja en välitä edes lukea.

– On aivan oikean profeetan kautta tullutta tietoa viime vuosisadan alkupuolelta. Sen mukaan ihminen voi lisätä itsetuntemustaan perehtymällä itseensä astrologisesti. Saman tiedon mukaan ei kuitenkaan pidä olla kohtalonuskoinen, koska pahimmatkin merkit ovat ylitettävissä. Mitä itse luen horoskooppeja, niin otan ne pikemminkin leikin kannalta. Samoin otan muutkin vastaavat ennustelumenetelmät.

(MTV3 Helmi)

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.