Mainos

Hornet pysäytysverkkoon Rovaniemellä

Lapin lennoston Hornet-hävittäjä ajautui aamupäivällä kiitotien päässä olevaan pysäytysverkkoon Rovaniemellä. Tutkijalautakunnan alustavan tarkastuksen mukaan hävittäjän vauriot ovat vähäisiä.

Hornet-hävittäjä on ajautunut pysäytysverkkoon aamupäivällä Rovaniemellä. Lapin lennoston F-18 C Hornet -hävittäjä ajautui kiitoradan pysäytysverkkoon lähtökiidossa ilmenneiden ongelmien seurauksena.

- Kone oli lähdössä normaalille, koulutusohjelman mukaiselle lentotehtävälle ja ohjaaja huomasi lähtökiidossa tiettyjä ongelmia ja joutui sen vuoksi keskeyttämään kiidon tai lentoonlähdön. Ja kone ajautui sitten hallitusti ohjattuna kiitotien päässä olevaan pysäytysverkkoon ja vaurioitui jonkin verran. Ohjaajalle ei tapahtunut mitään, Lapin lennoston komentaja, eversti Jarkko Numminen kertoo.

Tutkijalautakunnan alustavan tarkastuksen mukaan hävittäjän vauriot ovat olosuhteisiin nähden vähäisiä.

Hornetin molemmat pääpyörät vaurioituivat todennäköisesti voimakkaan jarruttamisen vuoksi. Pysäytysverkkoon ajautumisesta johtuen pääasiassa koneen etuosaan aiheutui pintanaarmuja. Laskutelineet ja molemmat moottorit joudutaan tarkistamaan mahdollisten vauroiden arvioimiseksi.

Tutkijalautakunnan puheenjohtajaksi on nimetty majuri Harri Janhunen Lapin Lennostosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.