Mainos

Hommia on riittänyt – tässä kymmenen eniten lapsia tehtaillutta miestä maailmassa

Oletko koskaan miettinyt, että voisit olla sukua Tsingis-kaanille? Tutkimusten mukaan moni maailman ihmisistä on. Ehtihän sotapäällikkö siittää jopa 2000 lasta. Osaavat ne muutkin. Ruotsalainen Expressen on kerännyt listan kymmenestä eniten lapsia tehtailleesta ihmisestä. Kaikki eivät suinkaan löydy historian hämäristä.

Expressenin mukaan listalle mahtuu esimerkiksi Dr Love, spermanluovuttajia ja hedelmällisyysklinikan pitäjä.

10. Ramses II (noin 1303-1213 eaa.)

Seksiä jopa perheenjäsenten kesken.

Lapsiluku: Ainakin 100

Hedelmällisyys oli tärkeää muinaisessa Egyptissä etenkin faaraoille, joiden oli saatava perillinen. Lapsikuolleisuus oli korkea, joten lapsensaannissa oli ponnisteltava erityisen ahkerasti. Ramses II:lla oli useita vaimoja ja rakastajattaria. Seksi perheen tai jopa sisarusten kesken ei ollut epätavallista. Hän teetti useista lapsistaan maalauksia ja patsaita, minkä vuoksi hänestä ja hänen perheestään on kertynyt paljon tietoa arkeologien ja historioitsijoiden iloksi.

 

9. Misheck Doctor Nyandoro

Illallinen 15 vaimon tarjoamana.

Lapsiluku: 128

Tämä zimbabwelainen mies tunnetaan myös nimellä ”Dr Love” eli ”Tohtori Rakkaus”. Hänen lapsimääränsä nousi 128:aan heinäkuussa 2014. Herralla ei tuolloin ollut aikomustakaan hidastaa tahtiaan, joten voi hyvin olla, että hänellä on tänä päivänä jopa enemmän jälkikasvua. Nyandoro on kertonut The Herald -lehdelle kihlanneensa kaikki vaimonsa vuosien 1982 ja 2002 välillä. 2000-luvun alussa miehen talous tuntui horjuvan, ja hän päätti pitää tauon uusien vaimojen kihlaamisessa. Joka ilta mies nauttii vaimojensa valmistamaa illallista. Hän syö vain todelliset herkut, loput hän syljeskelee suustaan. Pahaa ruokaa valmistanut vaimo joutuu syyniin ja seuraavalla illallisella odotukset vain kovenevat, se on Misheck Doctor Nyandorosin filosofia.

8. Anonyymi luovuttaja Yhdysvalloissa

Spermanluovuttaja on isä ainakin 150:lle.

Lapsiluku: 150

Spermanluovuttajien kohdalla on vaikea arvioida heidän eksaktia lapsimääräänsä, koska luovuttajat pysyttelevät usein anonyymeinä. Eräs amerikkalaisnainen halusi tietää poikansa isästä mahdollisimman paljon ja perusti nettipohjaisen rekisterin, joka perustui hänen poikansa piirteisiin. Sen avulla hän löysi pian kymmeniä spermanluovuttajan avulla alkunsa saaneita lapsia, joiden piirteet vastasivat hänen oman poikansa piirteitä. Vuosien jälkeen on käynyt ilmi, että kyseinen mies on ainakin 150 lapsen biologinen isä.

7Jack Kigongo (1909-2011)

Afrikkalaisluutnantin suurperheen elämä oli kovaa.

Lapsiluku: 158

Toisen maailmansodan veteraani, luutnantti Jack Kigongo eli peräti 103-vuotiaaksi. Kuollessaan vuonna 2012 afrikkalaismiehellä oli 11 vaimoa, mutta elämänsä aikana 20. Lapsia miehelle kertyi 158 ja lapsenlapsia peräti 500. Suurperheen elämä oli kovaa, eikä ainakaan parantunut isän kuoleman jälkeen. Perhe eli rappeutuneessa talossa ja lapset joutuivat myymään hedelmiä torilla hengenpitimiksi.

6. Sobhuza II (1899-1982)

Pisimpään Swazimaata hallinnut oli myös muuten aktiivinen.

Lapsiluku: 210

Afrikan Swazimaan kuningas Sobhuza II jakoi suosiotaan maan naisväestön keskuudessa. Kun oli aika arvioida suosion seurauksia tarkemmin, kävi ilmi, että kuninkaalla on peräti 210 lasta 70 vaimon kesken. Lapsia on siis keskimäärin kolme vaimoa kohti. Sobhuza II on pisimpään Swazimaata hallinnut kuningas.

5. Ancentus "Danger" Akuku (1916-2010)

Sata surevaa leskeä

Lapsiluku: 160-300

Afrikan tunnetuimpiin moniavioisiin kuulunut Ancentus "Danger" Akuku jätti jälkeensä satakunta surevaa leskeä kuollessaan 94-vuotiaana vuonna 2010. Hän oli naimisissa 130 kertaa ja hänellä on arvioitu olevan 160-300 lasta. Hän myös erosi 85:stä vaimostaan uskottomuuden ja aidsin pelossa. Hän ei kainostellut, vaan piti myös itse omaa karismaansa suuressa arvossa.

4.August II Väkevä (1670-1733)

Menneen maailman playboy.

Lapsiluku: 354

Saksin vaaliruhtinas ja myöhemmin Puolan kuningas August II Väkevä ei ollut erityisen menestyksekäs sotilaskomentaja, sillä hän hävisi Pohjan sodan Ruotsin kuninkaalle. Naisrintamalla meni kuitenkin paremmin. Nykyään häntä kenties kutsuttaisiin playboyksi. Hän matkusti ympäri Eurooppaa ja tapasi useita rakastajattaria, monet heistä hän kutsui metsästysmajalleen Moritzburgiin. Hänen on väitetty saaneen kaikkiaan 354 lasta.

3Bertold Wiesner (1901-1972)

Avioparin arveluttavahko hedelmällisyysklinikka.

Lapsiluku: noin 600

Toisen maailmansodan lopulla tohtori Mary Barton kirjoitti artikkelin arvostettuun lehteen nimeltä British Medical Journal. Hän kertoi, miten hän johti hedelmällisyysklinikkaa 1940-luvulla. Oli hyvin vaikea löytää spermanluovuttajia, jotka olisivat tasapainoisia ja lahjakkaita, mutta ainakin yksi lahjoittaja täytti tiukat kriteerit: hänen oma miehensä, itävaltalainen fysiologi Bertold Wiesner. Miehen noin 600 lapsen jälkeläisiä on nyt ympäri maailmaa. Paperilla Wiesnerillä oli vain yksi poika.

2.Sulttaani Moulay Ismaï av Marocko (1645-1727)

Neljä vaimoa ja 500 jalkavaimoa

Lasten lukumäärä: 888

Sulttaani Moulay Ismaï toimi hallitsijana Marokossa. Hänen kerrotaan olleen "verenhimoinen" hallitsija, joka oli julma ja väkivaltainen. Hänellä kerrotaan olleen neljä vamoa ja jopa 500 jalkavaimoa. Ei siis ihme, että hän sai elämänsä aikana myös runsaasti lapsia. Sulttaanin kerrotaan myös olleen äärimmäisen mustasukkainen. Jos joku uskalsi katsoa hänen vaimojaan tai rakastajattariaan, oli kuolemanrangaistus varma. Jos jotakin rakastajatarta epäiltiin uskottomuudesta, sulttaani todennäköisesti kuristi naisen. 

1.Tšingis-kaani, Mongolian hallitsija (1155-1227)

Sotaisa hallitsija Tšingis-kaani ehti siittää yli 1000 lasta.

Lasten määrä: 1000-2000

Mongoliassa Tšingis-kaanista tuli vuonna 1206 kaikkien Mongolian heimojen hallitsija. Hän loi maailmanhistorian vahvimmat sotajoukot ennätysajassa ja käynnisti verisen valloitussodan. Tsingis-kaani hallitsi keskiajalla suurta osaa Aasiasta ja jopa osan Euroopasta. Hän kuoli noin 65-vuotiaana vuonna 1227.

Kerrotaan, että sotaisalla hallitsijalla olisi ollut vähintään tuhat lasta, mutta luku saattaa olla peräti 2 000. Kuinka hän ehti siittää niin monta lasta huolimatta jatkuvista taisteluista, on melkoinen mysteeri. The National Geographicin mukaan 0,5 prosenttia maailman ihmisistä kantaa perimässään osaa Tsingis-kaanin dna:sta.

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.