Hoidathan siitepölyallergiaa oikein? Älä sorru yleiseen virheeseen

Siitepölykausi alkaa - auttaako siedätyshoito? 25:16

Antihistamiini on tehokas apu siitepölyallergian hoitoon. Lääkitys tulisi kuitenkin aloittaa riittävän ajoissa, eikä vasta silloin kun oireita ilmenee.

Sairaanhoitaja Heli Keinänen kertoo Studio55.fi-lähetyksessä, että moni siitepölyallergikko tekee virheen aloittaessaan antihistamiinilääkityksen liian myöhään.

– Kaikista tärkeintä on se, että osaa aloittaa allergialääkityksen niin sanotusti askeleen edellä, eli aloitetaan ne vähän aikaisemmin ennen kuin oireet edes ilmenevät.

Antihistamiinilääkitys auttaa parhaiten, kun lääkettä ottaa siitepölykauden aikana päivittäin, eikä vain silloin kun oireita ilmenee.

Tarvittaessa käyttöön myös astmalääkitys

– Jos esimerkiksi silmäoireet ovat todella voimakkaita ja tuntuu että antihistamiini ei auta siihen, niin sitten otetaan käyttöön silmätipat.

Allergisen nuhan hoitoon suositellaan nenäkannun käyttöä, jonka lisäksi voi tarvittaessa käyttää nenäsuihketta.

Astmaatikkojen voi olla syytä tehostaa astmalääkitystään pahimman siitepölykauden aikana.

– On myös suuri määrä ihmisiä, joilla ei ole astmaa, mutta siitepölykauden aikana tulee astman kaltaisia oireita, niin heillä saattaa olla niin, että siitepölykauden aikana joutuu ottamaan sen astmalääkityksen sitten vielä rinnalle.

Millaisia tuloksia siedätyshoidosta on saatu siitepölyallergioiden hoidossa? Miten siedätyshoito toimii? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat