Mainos

Hjallis Harkimo järjesti Kiira Korvelle poikkeuksellisen diilin – Rauno Korpi sai Jokerit-pomolta bisnesoppitunnin

1:15

Liikemies Hjallis Harkimo neuvotteli Kiira Korvelle rahakkaan Valio-sopimuksen, kun taitoluistelijan suosio räjähti Torinon olympialaisten jälkeen vuonna 2006.

Yhteistyökumppanit juoksivat Korven perässä sopimuksien toivossa, kun 17-vuotias taitoluistelutähti sijoittui 16:nneksi olympiadebyytissään Torinossa. Korven taustajoukot solmivatkin useita sopimuksia, mutta pian heille valkeni se, että hurjasti lisääntyneet pr-tapahtumat olivat mahdoton yhtälö huippu-urheilijalle. 

Tässä kohtaa apuun tuli Harkimo.

– Tapasin Hjallis Harkimon ensimmäisen kerran Torinon olympialaisten jälkeen 2006. Hjallis oli rautainen liike-elämän ja urheilumaailman vaikuttaja jo siihen aikaan, mutta en ollut aikaisemmin ollut hänen kanssaan missään tekemisissä. Olimme eräässä olympiajoukkueen tilaisuudessa, kun Hjallis heitti minulle omaleimaiseen tyyliinsä, että hänellä olisi yksi Valion juttu minulle. Valion juttu? Okei, Korpi muistelee uutuuskirjassa.

Harkimo tunsi Korven isän, mestarivalmentaja Rauno Korven, jääkiekkopiireistä ja teki tälle selväksi, ettei rahoitusta voi kerätä lukuisilla pienillä sopimuksilla.

– Rane. Ei näitä hommia hoideta satasten ja tonnien perässä. Tilanteesta tulee ihan mahdoton, jos Kiiran pitää antaa sponsoreille sovittua vastinetta, Harkimo oli sanonut.

Valio, joka oli saanut näpeilleen yhteistyökumppaninsa, pikajuoksija Ben Johnsonin dopingkäryssä, sponsoroi tuolloin muun muassa alppihiihtotähtiä Kalle Palanderia ja Tanja Poutiaista.

Korpi ei ollut saavuttanut vielä tuon kaksikon kaltaista menestystä, mutta sopimus oli silti huomattava.

– Valion mielestä persoonani sopi kuitenkin heidän brändiinsä täydellisesti. Edustin heille kuulemma puhtautta, suomalaisuutta ja kauneutta. Valion mukaan oli poikkeuksellista löytää yhtä herkkä urheilija, jossa ihminen tuli esille ilman mitään skeptisyyttä. Hjallis onnistui neuvottelemaan aluksi 2+1 vuoden sopimuksen, ja ymmärtääkseni sopimus on yksilölajeissa edelleen yksi suurimpia, mitä Suomessa on koskaan ollut formulakuskeja lukuun ottamatta. Aika oli otollinen ja Hjallis osasi neuvotella sopimuksen, jossa oli perässä yksi nolla enemmän kuin siihen aikaan yleisimmissä sponsorisopimuksissa. Yhteistyö Valion kanssa kesti lopulta kymmenen vuotta, Korpi summaa.

Lainaukset ovat ensi keskiviikkona julkaistavasta Jere Nurmisen kirjoittamasta Kiira –ehjäksi särkynyt -kirjasta (Otava).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.