Hiukset värjätään nyt uskaliailla karkkisävyillä – tällainen on My Little Pony -värjäys

Suomen katukuvaan hissukseen rantautuneet My Little Pony -hiusvärit ovat alkaneet vilkkua riemukkaasti eritoten nuorten naisten hiusten latvoissa. Hempeät pastellit sekä karkkimaiset värikavalkadit ovatkin olleet muotia jo vuosia rapakon takana, mutta nyt ne tuntuvat hipsivän meillekin julistamaan karkkisävyjen ilosanomaa.

Hiusväritrendeissä liikutaan nyt keijukaismaisten pastellien ja rohkeiden karkkisävyjen välimaastossa. Oudohkot ja varmasti erottuvat My Little Pony -värit ovatkin löytäneet tiensä myös suomalaisten hiuksiin.

Unicorn -hiuksilla tarkoitettiin alun alkaen erityisen pitkiä hiuksia, joissa on hitusen laineita tai kiharoita. Nyttemmin nämä "yksisarvisen harjaa" muistuttavat hiukset värjätään mitä hennoimmilla ja herttaisimmilla väreillä, kuten laventelin, vaaleanpunaisen tai vaalean turkoosin sävyissä. Unicorn -hiukset halutaan pitää hentoina ja herkkinä, aivan kuin niissä kytisi salaperäisiä taikavoimia.

My Little Pony -värit kulkevat samoissa kavionjäljissä. Värimaailma on suorastaan varastettu tästä hurmaavasta animaatiosta, jossa seikkailevat esimerkiksi Hattara-, Toffeinen-, Kuutamoinen-, Konvehti-, Persikankukka- ja Värikynä-nimiset pikkuponit. Värisävyt voivat olla astetta räikeämmät, kuten tumman lilaa, sinistä ja vihreää – kaikki värit, mitä näiden pikkuponien harjoista onkaan löytynyt.

Sekä Unicorn- että My Little Pony -hiukset voidaan joko värjätä kauttaaltaan erikoisin ja hempein värein tai värjäyttää ainoastaan latvat. Värejä voi olla myös monia ja liukuvärjäys onkin yksi suosituimmista. Parhaiten karkkivärit sointuvat (ja kenties pysyvät) vaaleissa hiuksissa, mutta haastavat ne joka tapauksessa ovat.

Katso kuvat erikoisista hiusväreistä maailmalta – mikä väri sinua inspiroi?

Pastelliprinsessat

Pastellinsävyiset hiukset ovat olleet trendi jo vuodesta 2010 lähtien, kiitos muun muassa Fendin ja Proenza Schouler'sin silloisten muotinäytösten: tähän trendiin ihastuivat muun muassa Kelly Osbourne harmaanlilaan hiuskuontaloon tukeutuen, Lady Gaga puolestaan turkoosinvihreää vuonna 2011 kokeillen. Hiusväri saa myös näyttää hitusen "kulahtaneelta".

Suomessakin nähdään syksyllä 2013 paljon lilan- ja roosansävyisiä hiuksia – ehkei kuitenkaan yhtä radikaaleja, kuin alla olevat esimerkit.

My Little Pony -latvavärjäykset

Latvoista liukuvärjätyt hiukset (dip dyed hair) ovat myöskin olleet muodikkaat rapakon takana jo kolmisen vuotta.

Dippivärjäyksiä ovat testanneet niin Demi Lovato, Lauren Conrad sekä Lilah Parsons, jonka hiusten latvat on liukuvärjätty monin eri sävyin. Suomessa kuumimpina trendinä on nyttemmin eritoten dippivärjäys, joissa on liukuefekti.

Tätä on tulossa? Sateenkaaren sävyt ja räikeät neonvärit

Jos herttaiset My Little Pony -värit ja hempeät pastellit ovat liian heppoisia makuusi, näyttää siltä että hiusväritrendeissä ollaan jälleen menossa yhä rohkeampaan suuntaan. Esimerkiksi laulaja Kesha on vastikään värjännyt kuontalonsa kauttaaltaan räikein sateenkaaren värein.

Muotiviikoilla on myös esitetty vuoden 2014 tulevan kevään, kesän, syksyn ja talven muotia: mallien hiukset ovat olleet muun muassa puhtaan vihreät ja keltaiset. Ovatko seuraavana muodissa neonvärit – juurikasvua unohtamatta?

Lähteet: Wikipedia, Business2community, Dailymakeover, Refinery29

Lue myös:

    Uusimmat