Hirsitalon rakentamisesta

kysymys: Olemme aikeissa rakentaa hirsitalon. Haluaisin rakentaa pyöröhirrestä ja talonmyyjät vakuuttavat, ettei eristettä tarvita enää sisätiloihin. Nyt asumme elementtitalossa ja sen seinät ovat jäätävän kylmät kun ulkona oikein viima puhaltaa. Meillä on pieniä lapsia, haluan nukkua lämpimässä ja vaihtaa vaipat myös lämpimästi. Hirsiseinät ovat kauniit ilman eristettä, mutta riittääkö se? Emmehän palele?

Kiitoksia kysymyksestä.

Talomyyjät ovat siinä oikeassa, jos tuntevat oman tuotteensa riittävän hyvin, että laskennallisesti eristyskyky riittää. Näinhän tehdas sen on suunnitellut, jos rakennekuvauksissa niin lukee. Tämä kannattaa kuitenkin yhdessä myyjän kanssa käydä huonetiloittain ja kerroksittain läpi, jotta ymmärrys on molemmilla sama eli myyjä ymmärtää tavoitteenne ja sitoutuu niihin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos ongelmia ilmenee jälkeenpäin, vastaa myyjä korjauksista.

Rakentamisessa tulee olla tarkka, että noudattaa toimittajan ohjeita sekä materiaaleille että työmenetelmille erittäin tarkasti. Hirsirakenne elää ja painuu valmistumisen jälkeen ja tällöin teoriassa on vaara lämpövuotojen syntymiselle.

Myyjältä voi myös kysyä referenssejä vuosien takaa eli pyytää yhteystietoja hänen tai talotehtaan aiempiin asiakkaisiinsa. Luvan kanssa näiltä voi kysyä kokemuksia. Yleensä tyytyväiset asiakkaat kertovat omalta osaltaan hyvät ja huonot puolet mielellään. Rakentaminen on siinä määrin suuri projekti tavalliselle ihmiselle, ettei pienistä toimitukseen tai rakentamiseen liittyvistä puutteista tai ongelmista kannata säikähtää. Useimmiten ongelman lähde on rakentajassa itsessään eli työn johto ja ajankäyttö amatöörinä ja oman ammattitoimen ohella ei aina suju saumattomasti. Seuraukset näkyvät tavaran toimituksissa ja joskus myös sisällössä. Kuulemissaan kokemuksissa kannattaa keskittyä omalta kannalta oleellisiin seikkoihin, kuten teidän tapauksessanne juuri lämpöasioihin sekä yleensä toimituksen sujuvuuteen.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja