HIM-näyttely avaa ovensa Helsingissä – yhtyeen jäähyväiskiertue käynnistyi Espanjassa

Uransa lopettamisesta 26 vuoden jälkeen keväällä ilmoittanut HIM-yhtye aloitti viimeisen kiertueensa Barcelonasta.

Kansainvälistä mainetta niittänyttä suomalaista HIM-yhtyettä kuvaava valokuvanäyttely avataan tänään. Näyttelyyn on koottu yhtyettä pitkään kuvanneen valokuvaaja Ville Juurikkalan teoksia, joissa on seurattu viimeiselle kiertueelleen valmistautuvaa bändiä.

Juurikkalan tuoreimmat teokset ovat valmistuneet tällä viikolla.

– On siellä HAMin näyttelyssä myös tummempaa ja eeppisempää kuvastoa mutta mulle on jäänyt eniten mieleen se miten jätkillä on ollut viimeisten viikkojen aikana tosi iloinen ja hyvä yhteishenki. Kai siitä osa onnistui taltioitumaan kameralle, Juurikkala toteaa tiedotteessa.

HIM-näyttely järjestetään Helsingin taidemuseo HAMissa. Tässä artikkelissa mukana olevat kuvat ovat mukana kyseisessä näyttelyssä.

Laulaja Ville Valon, 40,  luotsaama HIM ilmoitti keväällä lopettavansa uransa 26 vuoden jälkeen. Yhtyeen jäähyväiskiertue alkoi eilen Espanjan Barcelonasta.

Kesän aikana yhtye esiintyy Suomessa kahdesti: Tuska-festivaaleilla Helsingissä sekä Miljoona Rockissa Tuurissa.

Pitkään hiljaiseloa viettänyt yhtye tiedotti lopettamisesta virallisella Facebook-sivullaan.


Yhtye teki läpimurtonsa vuonna 1999 toisella albumillaan Razorblade Romance. Levy nousi listaykköseksi sekä Suomessa että Saksassa ja se palkittiin vuoden albumina Emma-gaalassa vuonna 2000.

Vuonna 2004 HIM solmi levytyssopimuksen Sire Recordsin kanssa, joka takasi bändille maailmanlaajuisen jakeluverkoston.

Seuraavana vuonna julkaistiin levy Dark Light, joka nousi Yhdysvaltain albumilistalla sijalle 18. Sijoitus oli siihen mennessä historian paras suomalaisyhtyeeltä. HIM rikkoi oman ennätyksensä vuonna 2007 Venus Doom -albumillaan. Se ylsi sijalle 12.

Yhtye julkaisi urallaan kahdeksan studioalbumia. Viimeiseksi jäänyt Tears on Tape  julkaistiin vuonna 2013.

Lue myös:

    Uusimmat