Hillottu sipuli, hernevaahtokastike ja paistettu lohi 26.1.2001

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana New Yorkilaisen Firebird -ravintolan keittiöpäällikkö Ari Nieminen

Hillottu sipuli


1 sipuli
1 rkl voita
0,5 rkl balsamiviinietikkaa

1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
2. Ruskista sipuli kuumalla paistinpannulla.
3. Mausta voilla ja balsamiviini- etikalla.

Hernevaahtokastike


100 g pakasteherneitä
noin 3 dl rasvatonta maitoa
1 ruukullinen herneenversoja
suolaa
1. Keitä herneet ja herneenversot maidossa pinnoitetussa kattilassa.
2. Soseuta seos sauvasekoittimella.
3. Siivilöi soseutettu seos.
4. Mausta suolalla.
5. Juuri ennen tarjoilua kuumenna kastike ja vaahdota sauvasekoittimella.

Paistettu lohi


noin 150 g lohta ruokailijaa kohti
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
1 pieni valkosipulin kynsi
suolaa ja pippuria
1. Poista lohesta ruodot ja leikkaa se sopiviksi annospaloiksi. Mausta kala suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna paistinpannulla voi ja oliiviöljy. Lisää valkosipulin kynsi makua antamaan.
3. Paista lohiviipale pannulla, ensin nahkapuoli.

Lue myös:

    Uusimmat