Mainos

Hillitysti tai hallitusti – Hattu viimeistelee tyylin

Korea ja käytännöllinen hattu maustaa syksyisen asun ja lämmittää ilmojen viiletessä.

Hattusuunnittelija Hanna Koskimies neuvoo, miten hattu valitaan ja miten se pysyy hyvänä syysviimoista huolimatta.

1. Hattu sopii monenlaiseen tyyliin ja sitä kannattaa hyödyntää rohkeasti. Hattu päässä ryhti on hyvä ja olo itsevarma. Hattu voi olla oman maun ja tyylin mukaan rento, klassisen tyylikäs tai trendikäs.

2. Täydennä asukokonaisuuttasi sillä hillitysti tai tee siitä asusi erottuvin osa. Mieti, mitä haluat asusteella viestittää ja pohdi, mikä väri, muoto ja kuosi toisivat viestin esille. Jos haluat ilmaista itsevarmuutta ja rohkeutta pukeutua persoonallisesti, viimeistele asusi vaikkapa kirkkaanpunaisella tai violetilla hatulla.

3. Pidä mielessä oma pukeutumistyylisi. Mieti, millaisista väreistä, kuoseista ja materiaaleista pidät ja anna oman makusi ohjata asusteen valintaa. Sovita ennakkoluulottomasti myös malleja, joiden sopivuus alkuun hieman arveluttaa. Erilaisia hattuja kokeilemalla huomaat, mikä malli korostaa parhaiten persoonallisuuttasi. Yllättävät valinnat toimivat usein parhaiten.


4. Huomioi valinnassa kasvojesi muoto. Kulmikkaille kasvoille sopivat epäsymmetriset hatut, jotka tuovat esiin kasvojen parhaat puolet, pyöreäkasvoisille leveälieriset samoin kuin pienet, päähän vedettävät hatut. Jos sinulla on sydämenmuotoiset kasvot, kokeile esimerkiksi malliltaan korkeita hattuja.

5. Muista kiinnittää huomiota siihen, onko hattu hiustyyliäsi ajatellen oikeanlainen. Lyhythiuksisen kannattaa suosia leveälierisiä ja matalakupuisia hattuja ja knalleja, jotta hattu ei uppoa liian syvälle päähän, pitkähiuksisen esimerkiksi isolierisiä ja syväkupuisia hattuja.

6. Varmista, että hattu on kooltaan oikea. Se ei saa keikkua päälaella, valahtaa silmille tai nojata korviin. Koko selviää mittaamalla pään ympärys korvien yläpuolelta, pään leveimmästä kohdasta.

7. Käytä syyskeleillä huopahattua. Se suojaa viimalta ja on samaan aikaan klassisen tyylikäs pukeutumisen yksityiskohta. Kokeile mustaa tai värikästä knallia. Yhdistä se trenssi-takkiin, samanvärisiin hanskoihin ja yhteensointuvaan huiviin.

8. Toivoessasi hyvin persoonallista asustetta valitse huopahattu, joka on koristettu yksilöllisin printein. Tee tyylistäsi kiinnostava esimerkiksi hatulla, jossa on geometrisia tai romanttisia kuvioaiheita.

9. Pidä hattu hyvänä, jotta saat siitä iloa mahdollisimman pitkään. Säilytä se oikein: ilmavasti hattuhyllyllä tai -rasiassa. Älä käytä huovasta tehtyä hattua rankkasateella. Materiaali ei kestä kastumista kauttaaltaan. Jos hattusi kastuu, kuivata se huolellisesti ilmavassa tilassa tai laita kuivauskaappiin alhaiseen lämpötilaan. Asettele lieri aina oikeaan asentoon ennen kuivatusta.

10. Kun haluat hatun osaksi tyyliäsi, panosta hieman aikaa meikin, korvakorujen ja kampauksen miettimiseen, jotta kokonaisuudesta tulee viimeistelty. Käytä pienilieristen hattujen kanssa isoja korvakoruja, isompilieristen pariksi sopivat pienemmät korut. Halutessasi voit tuunata asusteen lisäämällä siihen pienen yksityiskohdan: nauhan, rusetin, pinssin tai sulan.

Pikkukuvat suurenevat klikkaamalla!


MTV3/Helmi

Teksti: Essi Kurkinen

Vinkit: Hanna Koskimies

Kuvat: Selki Fabrikin hatut

Kuvaajat: Sampo Korhonen

Mallit: Lotta Huvinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.