Hilla-valkosuklaapiirakka

Tarjoa joulunajan vieraille ihanaa valkosuklaalla päällystettyä piirakkaa! Tämä isänpäivän reseptikilpailuun lähetetty piirakka on täytetty makealla lakkahillolla. Mikäli sitä ei ole, reseptiin voi kokeilla vaikkapa keitetystä luumusta tehtyä sosetta, joka sopii joulunaikaan.

Hilla-valkosuklaapiirakka

Uuninpellillinen

  • Pohja:
  • 300 g margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl karkea tai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa tai 2 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 7-8 dl sokeroituja hilloja (lakkoja)
  • 1½ prk kermaviiliä
  • 100 g valkoista suklaata (sulatettuna)
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneen lämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää vaahtoon jauhot varovasti. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa n. 13 min 200 asteisessa uunissa. Levitä hillat tasaisesti esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle keskenään sekoitetut täytteen muut aineet. Paista vielä n. 15 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkausta. Piirakka sopii hyvin myös pakastettavaksi.

Resepti: Riitta Alaluusua, Sodankylä.
MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isäpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Luumutäyte hillan tilalle:

  • Täyte:
  • 2 pss kuivattuja luumuja (2 x n. 250 g)
  • 3 dl vettä
  • n. 2 rkl sokeria
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • (2-3 rkl rommia, punssia tms.)

Tee luumusose keittämällä luumuja hapahkossa liemessä hetki. Mausta halutessasi lopuksi rommilla tms. Jos teet luumutäytteisen piirakan, voit halutessasi lisätä pohjataikinaan 1 tl kanelia ja ½ tl neilikkaa tai n. 1½ tl valmista piparkakkumaustetta.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat