Hiirosen kidutusmurhan uhri oli juuri täyttämässä 19 vuotta – virui asunnossa viisi päivää ennen kuin yhden murhasta epäillyn isä löysi hänet

Oulun Hiirosen kidutusmurhasta syytetään neljää 0:31
Murhasyytetyt peittivät kasvojaan oikeudessa.

Oulun Hiirosen kidutusmurhan uhri kuoli vain neljä päivää ennen 19-vuotissyntymäpäiväänsä. Syyttäjän mukaan murha tapahtui vuosi sitten 16. marraskuuta ja uhri olisi täyttänyt vuosia 20. marraskuuta.

Uhrin löysi murha-asunnon kylpyhuoneesta kuolleena yhden murhasta epäillyn 40-vuotiaan miehen isä. Vainaja oli ehtinyt lojua asunnossa tässä vaiheessa jo viisi päivää.

Isä luuli vainajaa ensin poikansa asunnossa majailleeksi 40-vuotiaaksi naiseksi. Syyttäjä vaatii myös kyseiselle 40-vuotiaalle naiselle rangaistusta murhasta.

MTV oikeudessa: Hiirosen murhaajanelikko teippasi muovipusseja uhrin pään ympäri ja nosti sidottuna sohvan laatikkoon kuolemaan 4:37
18-vuotiasta naista rääkättiin  ulmasti – Oulun Hiiroisten murhan tapahtumat tulivat ilmi oikeudessa.

Syyttäjän mukaan neljä henkilöä kidutti 18-vuotiaan naisen kuoliaaksi Oulun Hiirosissa sijaitsevassa asunnossa. Nelikko muiden muassa hakkasi, kuristi, viilsi ja sitoi uhria. Lisäksi nelikko kietoi uhrin suuhun kangasta ja huputti hänen päänsä kankailla ja muovipuseilla, jotka oli kiristetty kaulan ympärille teipeillä ja kravatilla.

Tämän jälkeen nelikko työnsi liikkumattomaksi sidotun ja huputetun uhrin sohvan divaaniosassa sijainneeseen säilytyslaatikkoon ja sulki kannen. Tekijät lisäsivät välillä pään huputusta ja hakkasivat uhria päähän. Uhri tukehtui hiljalleen kuoliaaksi.

Poliisi löysi kylpyhuoneen wc-pöntöstä uhrin pankkikortin palasen, joka yhdessä uhrin tuntomerkkien kanssa viittasi siihen, että vainaja oli 18-vuotias nainen. Poliisin tunnistus vahvistui myöhemmin dna-tutkimuksissa.

Syyttäjän mukaan väkivaltavyyhtiin kietoutuu kaksi erillistä väkivaltaista velanperintätapahtumaa, joista molemmat ovat kestäneet tuntikausia ja molempiin liittynyt kidutustyyppistä nöyryytysväkivaltaa.

Syyttäjä vaatii rangaistusta murhasta kolmelle miehelle ja yhdelle naiselle. Sen lisäksi syyttäjä vaatii henkirikosta edeltäneestä velanperinnästä rangaistusta törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta kahdelle miehelle ja yhdelle naiselle.

Lue myös:

    Uusimmat