Hiihtotähti Johannes Hösflot Kläbo on tehnyt tiukan vaatimuksen tyttöystävälleen: "Tämä on surullista sanoa"

9:36
Johannes Hösflot Kläbo oli kesällä MTV Urheilun haastateltavana etäyhteyden välityksellä.

Norjan hiihtotähti Johannes Hösflot Kläbo elää koronaviruksen myötä äärimmäisen rajoittunutta elämää kumppaninsa Pernille Dösvikin kanssa. Klöbo kuvaa tilaa "ikuiseksi karanteeniksi" koronaviruksen välttämisen takia.

Kläbo kertoo, ettei hän korona-aikana lähes koskaan tapaa ystäviään. Hän on myös rajoittanut käyntejä fysioterapeutin pakeilla. Kläbo viettää aikaa lähinnä kotona ja ulkona ollessaan harjoituspaikoilla.

Kläbon tyttöystävä Pernille Dösvik opiskelee, mutta ei käy korona-aikana fyysisesti koulussa vaan seuraa opetusta etäyhteyden välityksellä. Kläbo ei voi sanojensa mukaan ottaa sitä riskiä, että tyttöystävä kävisi opinahjossa ja saisi mahdollisesti tartunnan.

– Olen enimmäkseen kotona. Tämä on surullista sanoa, mutta hänet on pakotettu elämään kuten minä, Kläbo sanoi VG:lle tyttöystäväänsä viitaten.

VG kysyi tarkentavana kysymyksenä, että jos Dösvik ei haluaisi elää kuten Kläbo, tulisiko tehdä jotain.

– Sitten minun täytyisi elää toisessa paikassa, kyllä. Se on niin yksinkertaista, Kläbo sanoi.

"Täytyy olla kyyninen"

Myös Kläbon isä Haakon, äiti Elisabeth ja veli Ola suojautuvat tarkoin virukselta. VG mainitsee, että tämä pienentää koronariskiä sekä Kläbolta että heiltä itseltään niinä kertoina, kun he tapaavat. Ainoa perheessä, joka ei pysy kotona, on sisko Ane, joka työskentelee opettajana.

Kläbo siis ottaa koronatilanteen hyvin vakavasti. Hänen mukaansa viimeinen asia, jonka hän haluaisi saada, olisi korona.

– Ei ole tiedossa, mitkä pitkän aikavälin vaikutukset ovat. Kisoihin matkustamisen riski on läsnä tulevaisuudessa, ja se tulee olemaan paljon suurempi tänä vuonna kuin aiemmin. Tulen arvioimaan tuota riskiä viikonloppu viikonlopulta – riippuen siitä, mihin olemme matkustamassa, mikä on kuormitus ja niin edelleen.

– Suunnittelen hiihtäväni useita vuosia. Sen myötä täytyy olla kyyninen, ja olen ollut kyyninen alusta lähtien.

Kläbo aikoo olla ensimmäisen kerran tositoimissa alkavalla kaudella maailmancupin avauksessa marraskuun lopussa Rukalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja