Hiihtolegenda Siiri "Äitee" Rantasen jalka amputoitiin – 96-vuotias olympiavoittaja päättäväisenä: "Toivoa on aina"

2:46
Siiri Rantanen kommentoi kotiyleisön edessä hiihtämistä ja kertoi kohokohtansa kilpauraltaan Lahden MM-hiihtojen yhteydessä vuonna 2017.

Hiihtolegenda Siiri "Äitee" Rantasen elämässä alkoi vuoden lopulla uusi vaihe, kun 96-vuotiaan vasen jalka jouduttiin amputoimaan.

Rantasen jalassa todettiin joulukuussa varvastulehdus. Vuoden 1956 olympiavoittaja kertoo lääkäreiden lopulta todenneen, ettei edessä ole muuta vaihtoehtoa kuin jalan katkaiseminen.

Kolme olympiamitalia ja viisi MM-mitalia urallaan voittanut legenda kertoo, että jalka amputoitiin polven yläpuolelta.

– Ei minulla ole mitään moittimista tässä. Elämä menee pikkuhiljaa eteenpäin, Rantanen kertoo MTV Urheilulle puhelimen välityksellä sairaalan vuoteelta.

– Ystävät ovat soitelleet ja kyselleet vointeja. Se on ollut mukavaa. Ei tässä mitään, elämä jatkuu. Toivoa on aina, Rantanen ilmoittaa tomerasti.

Kuntoutukseen valmistautuvalle hiihtolegendalle ollaan asentamassa jalkaproteesia, joka ei ole ikäihmiselle aina riskitön vaihtoehto, mutta Rantasta tuleva ei murehduta.

– Minulle on sanottu, että sinä saat vielä hyvän jalan ajan kanssa. Sitä minä nyt odottelen, ja aikaahan minulla on odotella. En minä enää lähde kuitenkaan hiihtämään, sen verran vanha jo olen, Rantanen naurahtaa.

Rantasen kuulumisista kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja