HIFK saa kovan NHL-vahvistuksen – Antti Suomela pelaa mahdollisesti jo perjantaina Kärppiä vastaan: "Iso näytönpaikka"

3:21
NHL-sopimuksen tehnyt Antti Suomela palaa innoissaan SM-liigaan – "Iso näytönpaikka".

Torstai oli herkullinen päivä jääkiekkoilija Antti Suomelalle. Suomela solmi jatkosopimuksen NHL-seura San Jose Sharksin kanssa. Samalla varmistui, että hyökkääjä pelaa Helsingin IFK:n paidassa alkukauden.

Suomela solmi Sharksin kanssa vuoden sopimuksen.  Kaksi edellistä kautta Sharksin organisaatiossa pelannut Suomela oli luonnollisesti tyytyväinen sopimuksen varmistuttua.

– Tosi hyvä fiilis totta kai. Pitkä kesä oli aikaa miettiä, mitä tapahtuu. Kaikki tämä tilanne ylipäätään, mitä maailmalla on menossa vaikutti totta kai. Päällimmäisenä tosi hyvät fiilikset ja tosi kiva mennä takaisin, kun kausi alkaa, Suomela sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

Pelata Suomela aikoo jo ennen NHL-kauden alkua. 26-vuotias hyökkääjä liittyi Helsingin IFK:n harjoitusvahvuuteen viikko sitten. Samalla IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoi, että Suomelan pelaaminen helsinkiläisten paidassa SM-liigassa on mahdollista, kunhan tämän sopimusasiat selkiytyvät.

Nyt selvyys on saatu ja Suomela pelaa HIFK:n paidassa NHL:n harjoitusleirien alkuun saakka. HIFK kohtaa seuraavassa ottelussaan Kärpät Helsingissä. Suomelan pelaaminen ottelussa ei ole vielä varmaa. Pelaaminen riippuu sopimusteknisistä asioista.

– Tosi hyvillä fiiliksillä. Paljon tullut treenattua ja pelien takia tätä hommaa tehdään. Se on ykkösjuttuja ja sitä kohti on menty. On huippufiilikset, että pystyn kohta taas pelaamaan ja vielä IFK-paidassa. Mikä sen hienompaa?


Kun pelilupa aukeaa, haluaa Suomela näyttää suomalaisyleisölle parastaan. SM-liigassa viimeksi JYPiä edustanut Suomela lähti Pohjois-Amerikkaan kauden 2017–2018 päätteeksi pistepörssin voittajana. Odotukset miestä kohtaan ovat kovat.

– Totta kai se on iso näytönpaikka itselleni ja haluan näyttää, kuinka hyvä oikeasti olen. Ei se tapahdu sormia napasauttamalla, mutta meillä on ollut hyvä kööri kasassa ja olen hyvin päässyt siihen sisään. Ei sen pitäisi jäädä mistään muusta kuin omasta pääkopastani kiinni, Suomela sanoo.

– Pieni pala kerrallaan lähden rakentamaan. Edellisestä pelistä on kuitenkin se puoli vuotta aikaa.

Suomela ehti kahden Pohjois-Amerikan kautensa aikana pelata 47 NHL:n runkosarjaottelua. Saldo, 4 maalia ja 11 syöttöpistettä, olisi voinut olla kovempikin. AHL:ssä otteluita kertu 61.

– On ollut hyviä ja huonoja hetkiä. Paljon on tullut oppia jääkiekossa ja ylipäätänsä. Se on ihan eri maailma lähteä ison veden taakse ja yrittää sieltä saada pelipaikkaa ja peliaikaa. Vaikeaa se on ollut ja vaikeaa se tulee olemaan, mutta kaikki voitava on tehtävä.

Nyt Suomela kertoo treenanneensa pitkän kesän aikana paljon ja kehittyneensä pelaajana.

– Kivempi lähteä takasin ja paljon itsevarmempi olo, että nyt sen on lähdetttävä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja