Tehotehtailija Petri Kontiola sai seurakseen NHL-avun – tässä ovat SM-liigan avausviikon huippuonnistujat!

11:29
Liigaviikko niputti SM-liigan kuumat puheenaiheet: Jesse Puljujärvelle NHL-sopimus, Petri Kontiola iso onnistuja.

MTV Uutiset Liven Liigaviikko-ohjelmassa nostettiin Lukon Aleksi Saarela ja HPK:n Petri Kontiola jääkiekon SM-liigan avausviikon suurimmiksi onnistujiksi. 

MAINOS

Kaikki SM-liigan ottelut C Moressa!

Huippuottelu HIFK-Kärpät myös Subilla perjantaina 9. lokakuuta klo 18.25.

Saarela laukoi Lukolle kolme osumaa kahdessa ottelussa, Kontiolan saldo oli 1+4. Näillä irtoaa paikat sarjan pistepörssin kärkikolmikossa. 

23-vuotias Saarela pelaa raumalaisseurassa lainasopimuksella NHL:n Florida Panthersista

– Muistan hänet hieman temperamenttisena pelaaja. Nyt kun olen katsonut, niin hän tekee tulosta ja on sopeutunut (Lukon päävalmentajan) Pekka Virran pelikirjaan, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen totesi Liigaviikko-ohjelmassa torstaina ja jatkoi TPS-ottelusta napatun videoesimerkin avulla.

– Tässä tilanteessa neljä pelaa pelikirjalätkää ja yhdellä (Saarela) on lupa hieman haistella, Sihvonen kertaa Saarelan läpiajomaalia. 

Kontiola, 36, pelaa SM-liigassa ensi kertaa sitten kevään 2007. Varsinkin hänen jalkanopeudestaan esitettiin epäilyjä kauden alla. 

– Kyllä hän vielä siellä jalalla pysyy mukana. Viidellä viittä vastaan -pelissä hän ei ole enää maaginen, siinä ikä tulee vastaan. Ylivoimalla pelisilmä ja kädet ovat kuitenkin niin hyvät, että tulemme näkemään häneltä vielä monen monta maalia, Sihvonen perustelee.  

Tästä hyvänä esimerkkinä on Sihvosen esiin nostama, Kontiolan petaama ylivoimaosuma Ässiä vastaan keskiviikkona. 

– Se, miten HPK pärjää ylivoimalla, tulee olemaan heille hyvin tärkeä juttu. 

Liigaviikko-ohjelmassa keskusteltiin myös Jesse Puljujärven tekemän NHL-sopimuksen vaikutuksista Kärppiin ja ennakoitiin perjantain herkullista tv-ottelua HIFK:n ja Kärppien välillä. Liigaviikko katsottavissa kokonaisuudessaan pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja