HIFK-pyssy teki tuhojaan – Tapparan tähtipelaajilta ala-arvoista sekoilua

Eetu Koivistonen vie HIFK:n 3-0-johtoon 1:14
Tapparan puolustus sekoili, Eetu Koivistoinen rankaisi illan toisella osumallaan.

Helsingin IFK ja Tampereen Tappara tarjosivat jännittäväksi kehkeytyneen taiston jääkiekon SM-liigan torstai-illan ainoassa ottelussa. Eetu Koivistoinen iski helsinkiläisisännille kaksi osumaa, ja HIFK juhli lopulta 4–2-voittoa.

Tukkoinen HIFK oli hävinnyt tätä ottelua ennen neljä edellisistä viidestä liigaottelustaan. Tapparankaan kausi ei ole ollut liitoa. Vaikka edellisessä pelissään se oli lyönyt Jukurit vieraissa 8–2, sitä edeltävät kolme liigapeliä olivat päättyneet tappiollisesti.

HIFK löi Tapparaa vastaan vahvat tahdit avauserässä. Eetu Koivistoinen heläytti ensin reppua ylivoimalla, ja Juha Jääskä lisäsi johtoa tasaviisikoin maalin kulmalta. Otto Paajanen oli alustamassa kumpaakin osumaa.

HIFK tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:21
Eetu Koivistoinen laittoi ranteensa laulamaan tarkasti ylivoimamaalin muodossa.

Tappara vyörytti ja vei kiekollista peliä toisessa ja kolmannessa erässä monin paikoin selvästi ja HIFK oli selviytymysmoodissa, mutta tamperelaisvieraiden viimeiset ratkaisut ja viimeistely-yritykset jäivät kovin usein ponnettomiksi.

HIFK ehti mennä jo kolmen maalin johtoon, kun Eetu Koivistoinen maalasi illan toisensa. Koivistoisen toinen osuma syntyi kolmannessa erässä, kun Tappara-tähdet Brady Austin ja Kristian Kuusela sekoilivat kiekon kanssa omissa ja IFK-varakapteeni pääsi iskemään vapaasti maalin lähellä.

Katso Tappara-tähtien sekoilun jälkeen syntynyt Koivistoisen illan toinen ylälaidan videolta.

Tappara nousi kuitenkin vielä taisteluun. Waltteri Merelä teki tamperelaisten avausrysän reilut puoli minuuttia Koivistoisen toisen maalin jälkeen, ja kauden ensimmäisen pelinsä tahkonnut Joona Luoto täräytti myöhemmin kiekon yläpeltiin.

Otto Paajanen sammutti Tapparan toivon, kun hän painoi kiekon tyhjiin vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tehopiste oli hyökkääjälle illan kolmas.

HIFK nousi kolmen pisteen voitolla SM-liigan kymmenenneltä sijalta seitsemänneksi. Tappara putosi yhdeksänneltä paikalta kymmenennelle tilalle.