HIFK murskattiin tylysti Vaasassa, TPS:lle kaivattu onnistuminen ja lisäpiste Oulusta – näin tahkottiin SM-liigan myöhäispeleissä

Sport tekee 4-1 maalin ylivoimalla 1:08
Axel Holmström osui toisessa erässä jo ratkaisevasti.

SM-liigalauantain myöhäisotteluissa Sport takoi HIFK:n kilon paloiksi lukemin 6–1, TPS puolestaan väänsi lisäpisteen Oulusta 2–1-jatkoaikavoitolla.

Vaasassa Sport takoi 3–0-johdon avauserään. HIFK-veskari Niilo Halonen teki voitavansa, torjui muun muassa rankkarinkin, mutta oli lopulta voimaton. Maalinteossa onnistuivat Jesse Paukku, Simon Hjalmarsson ja Sebastien Ståhlberg.

Toisessa erässä hiljattain HIFK:n riveihin siirtynyt Kristian Vesalainen toi hieman happea helsinkiläisille kavennusmaalillaan. Siihen HIFK:n kirivaihde kuitenkin lauantaina jäi.

HIFK tekee 3-1 maalin ylivoimalla 1:10
Tältä näyttää Kristian Vesalaisen ensimmäinen maali SM-liigassa tällä kaudella.

Sportin kuuluisuuteen noussut ruotsalaislegioona laittoi pelin pakettiin vielä samassa erässä, kun sekä Axel Holmström että Jens Lööke onnistuivat maalinteossa. Päätöserässä Paukku laittoi kiekon vielä kertaalleen pussiin. Pisteet Sportille peräti 6–1.

Voit tiirailla Holmströmin 4–1-maalin pääkuvan videolta.

HIFK:n viikonloppu oli mollia täynnä. Perjantaina Tappara ryösti pisteet selvästi 4–0. Rankan alkukauden jälkeen kuitenkin piristystä löytänyt ryhmä on yhdeksäntenä.

Sport jatkaa sijalla 12.

TPS osui ylivoimalla ja voitti

Oulussa Kärpät jahtasi maalia aivan loppuhetkille asti. TPS siirtyi johtoon avauserässä ylivoimaosumalla. Liigan heikoin miesylivoima onnistui pitkän tauon jälkeen, kun Aarne Intonen tuuttasi kiekon verkkoon. Kärpät vei ottelun jatkoille vasta reilu minuutti ennen loppua Cody Kunykin toimesta.

TPS tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:11
Aarne Intonen helpotti TPS:n ylivoiman tuskaa.

Jatkoajan toisella minuutilla puolustaja Antti Tuomisto kaapi lisäpisteen mustavalkoisten matkaan. TPS keräsi kuluneesta viikosta kahdeksan yhdeksästä mahdollisesta pisteestä. Joukkue on kuudentena.

Kärpät puolestaan hävisi molemmat viikon ottelunsa. Perjantaina Lahdessa Pelicans oli jykevästi parempi lukemin 6–2.