HIFK:lle sattui paha moka jatkoerässä – Kärpät nousi upeasti voittoon Oulussa

Oulun Kärpät otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun se voitti Helsingin IFK:n 3-2-lukemin välieräsarjan ensimmäisessä ottelussa.

Kärpät nousi 0-2-tappioasemasta ensin tasoihin ja meni lopulta ohi.

Reilut kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä Kärpät nousi 2-2-tasatilanteeseen.

Kärppien Jani Hakanpää taklasi ensin IFK:n Ville Varakkaan kumoon, jonka jälkeen kiekko päätyi Ville Leskiselle. Leskinen jakoi sen Aleksi Heponiemelle, joka laukoi ottelun tasoihin.

Ottelu eteni jatkoerään, jossa Tino Metsävainio laukoi 3-2-voittomaalin. Kärpät pääsi kahdella pelaajalla läpiajoon, jonka päätteeksi Metsävainio viimeisteli voittomaalin Teemu Kivihalmeen syötöstä.

HIFK ylipelasi hyökkäysalueella, jonka takia Kärpille avautui ylivoimahyökkäys. HIFK:n pelaajat eivät pystyneet ottamaan Kärppien pelaajia kiinni.

IFK tuli otteluun vahvasti ja meni avauserän aikana 2-0-johtoon. Ensimmäisen maalin teki Juho Keränen vahvan riistopelaamisen jälkeen. Erän lopulla Juha Jääskä ohjasi Kyle Quinceyn laukauksen maaliin ja vei helsinkiläiset 2-0-johtoon.

Toisessa erässä Kärpät onnistui tekemään 1-2-kavennusmaalin. Teemu Kivihalme syötti kiekon maalin eteen Sami Anttilalle, joka nosti kiekon IFK:n maalin kattoon.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Helsingissä. Kärpät johtaa välieräsarjaa otteluvoitoin 1-0.