HIFK liittoon Jokipoikien kanssa – huippulupaus siirtyy ensi kaudeksi Mestikseen

Liigaseura HIFK ja Mestis-seura Jokipojat aloittavat yhteistyön. Tarkoituksena on keskittyä pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen. Kaksi HIFK-pelaajaa siirtyy Mestikseen.

Video: Tunnelmia Kärppien mestaruusjuhlista.

Konkreettisena yhteistyön avauksena HIFK:n sopimuspelaajista huippulupaava maalivahti Niilo Halonen ja hyökkääjä Janne Hämäläinen pelaavat lähtökohtaisesti ensi kauden Jokipojissa.

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen haluaa tarjota pelaajille kattavan kehityspolun.

– Sitä pitkin lahjakkaat ja ahkerat nuoret pystyvät kiirehtimättä kehittymään heille sopivissa rooleissa liigatason pelaajiksi, Salmelainen sanoo.

– Kokonainen kausi Mestiksessä on monelle pelaajalle oikea askel A-nuorten jälkeen ennen liigapelejä. Tavoitteena on, että 2-3 meidän sopimuspelaajaamme kiekkoilee ensi kauden Jokipojissa, Salmelainen jatkaa.

Jokipojista ei tule perinteistä farmijoukkuetta

Kyseessä ei ole perinteinen farmiyhteistyö kahden eri sarjaportaalla pelaavan joukkueen välillä. HIFK:n ja Jokipoikien yhteistyön keskiössä ovat pelaajat, jotka lähtökohtaisesti pelaavat koko kauden Jokipojissa.

Jokipoikien taustayhtiö Mehtimäki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immosen mukaan Jokipojat ratkaisee tilanteen mukaan, ottaako se HIFK:n tarjoaman pelaajan rosteriinsa.

– Tämä asia oli oikeastaan koko sopimuksen kulmakivi. Sekin on hieno asia, että meillä hyvin pelanneet pelaajat voivat päästä maajoukkuetaukojen aikana haistelemaan astetta kovemman sarjan treenien tunnelmaa. HIFK on myös sitoutunut kunnioittamaan meidän omia sopimuksiamme, Immonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat