Hieroja jakoi silmiä avaavan kuvan: Näin pahaa jälkeä kampaajan työ voi saada aikaan kehossa

Ensinäkemältä tämä kuva saattaa vaikuttaa otokselta henkilöstä, joka on kantanut selässään repullista kiviä. Tosiasiassa tämä on kuitenkin kuva kampaajasta, joka on monen muun hiusammattilaisen tavoin viettänyt koko päivän leikaten ja värjäten asiakkaidensa hiuksia.

Brittiläinen hieroja Hitesh Patel jakoi kuvan erään asiakkaansa vinoutuneesta selästä osoittaakseen, kuinka suurta vahinkoa tavallinen kampaajan työ voi saada aikaan kehossa. Koska kuvan nainen seisoo päivisin tuntikausia jaloillaan pitäen harjaa toisessa ja hiustenkuivaajaa toisessa kädessään asiakkaidensa päiden päälle, hänen lihaksensa ja luustonsa ovat pikkuhiljaa alkaneet pitää tätä työskentelyasentoa kehon luonnollisena keskiasentona.

– Joten sitten, kun vihdoit laitat kiharruslaitteesi alas ja yrität istua luonnollisessa asennossa, se ei vain onnistu, Patel selittää.

Samassa asennossa työskentely altistaa siis kehoa virheasennolle, jonka korjaaminen voi viedä aikaa. 

Kampaajat uhraavat oman eterveytensä hiustesi vuoksi

Miehen jakamasta kuvasta näkee selvästi, kuinka naisen selkäranka on selvästi kaartunut vasemmalle. Tämän tyyppiset vammat ovat Patelin mukaan tyypillisiä niissä ammateissa, joissa vaaditaan pitkään samassa asennossa pysymistä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos vammoilta haluaa välttyä, Patel suosittelee joogaa ja muita liikkuvuutta parantavia harjoituksia, joiden avulla selkä saadaan takaisin normaaliin asentoon.

– Seuraavan kerran kun katsot kampaajaasi ja ajattelet, kuinka helppo elämä hänellä onkaan, muistele näitä kuvia ja näe, kuinka paljon hän uhraa omasta terveydestään, jotta sinun hiuksesi näyttäisivät hyviltä, Patel päättää. 

Punaiset jäljet eivät ole Patelin mukaan ruhjeita, vaan merkkejä lihaksissa tapahtuneista vaurioista.

Lähde: Metro

***

5:32

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja