Herukkasadosta viimevuotista parempi

Värikäs herukkasato on tulollaan koko komeudessaan myyntiin. Parin huonon vuoden jälkeen sadosta odotetaan jälleen normaalin suuruista. Väri-iloa antavat niin punaiset, valkoiset ja mustat herukat kuin myös mustaherukan vihreä muunnos.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta arvioidaan, että mustaherukkaa saadaan tänä vuonna noin kolme miljoonaa kiloa. Muutama prosentti tästä on mustaherukan muunnosta viherherukkaa, jonka maku on hieman miedompi kuin mustan marjan.

Puna- ja valkoherukan sadon odotetaan olevan yhteensä noin puolitoista miljoonaa kiloa. Marjoja on näkynyt torimyynnissä heinä-elokuun vaihteesta lähtien. Musta- ja viherherukkaa alkaa liikkua enemmän markkinoilla vasta elokuun puolivälin jälkeen.

-Herukkakasvustot eivät monien muiden kasvien tavoin kärsineet ankarasta talvesta. Keväthallat sen sijaan koettelivat herukkapeltoja eniten maan itäosassa, jossa kukinta-aikana tuli jonkin verran vioituksia. Tästä huolimatta sieltäkin saadaan kohtuullinen sato, liitosta kerrotaan.

Mustaherukan viljelyala on 1900 hehtaaria, puna- ja valkoherukan yhteensä 340 hehtaaria ja viherherukan noin sata hehtaaria. Pääviljelyalueita ovat Etelä- ja Pohjois-Savo, Pirkanmaa, Keski-Suomi ja Pohjois-Karjala.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja