Herukka- ja vadelmakausi parhaimmillaan

Herukoiden ja vadelmien satokausi on käynnistynyt Etelä-Suomessa. Myös tuorevihannesten valikoima alkaa olla laajimmillaan.

Sekä herukan että vadelman sadoista odotetaan tyydyttäviä. Marjoista on kasvanut suuria, sillä kesä on ollut kostea. Sisä-Suomessa herukoiden poiminta alkanee viikon kuluessa, vadelmia on jo poimittu.

Myös tuorevihannesten valikoima alkaa olla laajimmillaan. Parhaillaan korjataan kerä-, kukka-, parsa- ja kyssäkaalin, keräsalaatin, kiinankaalin, nippusipulin, porkkanan ja tarhaherneen satoa. Sadon määrä ja laatu ovat olleet hyviä.

Kesäomenia päästää Etelä-Suomessa poimimaan parin viikon kuluessa. Myös viljojen puinnit ovat alkamassa.

Vadelmainen vaniljajäätelökastike

Vadelmainen vaniljajäätelökastike toimii sellaisenaan tai vaikkapa kakun ja piirakan lisukkeena.

0,5 l vaniljajäätelöä
1 sitruuna
2 dl pakastevadelmia
(0,5 dl tomusokeria)

Leikkaa jäätelö isoiksi kuutioiksi ja anna kuutioiden sulaa hetki kulhossa huoneenlämmössä.

Pese sitruuna huolella ja raasta siitä kuori ja purista mehu. Lisää kuoriraaste, sitruunamehu ja vadelmat jäätelön joukkoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittajalla.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria, jos jäätelökastikkeesta tulee makuusi liian hapanta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat