Herttuatar Meghanin mukaan kukaan ei kertonut hänelle, kuinka kohdata kuningatar Elisabet – teki ensikohtaamisella erikoisen virheen

Harrysta ja Meghanista kertovan kohudokumentin kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin – tämä oli sen suurin paljastus 4:13
Harrysta ja Meghanista kertovan kohudokumentin kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin – tämä oli sen suurin paljastus

Herttuatar Meghan kertoo Netflixin julkaisemassa Harry ja Meghan -dokumenttisarjassa, ettei olisi tiennyt lainkaan kohdatessaan kuningatar Elisabetin ensimmäistä kertaa, kuinka hänen tulisi toimia.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin elämästä kertovan Harry ja Meghan -dokumenttisarjan kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin suoratoistopalvelu Netflixissa torstaina 8. joulukuuta. Dokumentissa pariskunta kertaa suhteensa taivalta ja myös sitä, millaisia hankaluuksia heille on sen myötä matkan varrella tullut eteen. 

Harry ja Meghan alkoivat seurustella vuonna 2016 ja he menivät naimisiin vuoden 2018 toukokuussa. Sarjassa Meghan muistelee, kuinka tapasi Harryn isoveljen prinssi Williamin ja tämän puolison prinsessa Catherinen. Hän muistelee olleensa tuolloin paljain jaloin ja revityissä farkuissa. 

– Halasin, olen aina halaillut ihmisiä. En tiennyt, että se on monista briteistä sopimatonta. 

Meghan kertoo ymmärtäneensä pian, että kuninkaalliset ylläpitävät muodollista ulkokuorta myös sisäisesti ja muiden kanssa tulisi käyttäytyä tietyllä tavalla. 

Hän muistelee myös sitä, kuinka tapasi edesmenneen isoäidin kuningatar Elisabetin ensimmäistä kertaa. Meghanin mukaan kuningatar Elisabet oli Williamin ja Catherinen lisäksi yksi kuninkaallisen ydinperheen ensimmäisistä jäsenistä, joka tapasi Meghanin. Harry puolestaan kertoo, ettei Meghanilla olisi ollut aavistustakaan siitä, mitä kaikkea kuninkaallisten tapaamiseen liittyi.

Meghanin mukaan hän ei olisi saanut tietää Elisabetin tapaamisesta hyvissä ajoin, sillä Harry ei ollut maininnut asiasta. 

– Sain kuulla tapaavani hänet vasta hetki ennen tapaamista. 

Harry ja Meghan tapasivat kuningatar Elisabetin lounaalla Royal Lodgessa, joka sijaitsee Windsorissa. Meghanin mukaan hänelle ei ollut kerrottu etukäteen, kuinka hänen tulisi toimia, kun hän tapaa kuningattaren. 

– Harry sanoi, että hänen isoäitinsä tulee mukaan. Hän kysyi autossa, että osaanhan minä niiata. Luulin, että hän vitsaili, Meghan kertoo. 

Meghan on syntynyt Yhdysvalloissa, ja Harryn mukaan olikin outoa selittää yhdysvaltalaiselle, että jollekin pitäisi niiata. Harry kertoo, että hänen mielestään oli ylipäätään outoa selittää Meghanille, kuinka hänen tulisi niiata Harryn isoäidille. 

Dokumentissa Meghan näyttää, että olisi lopulta kumartanut Elisabetille varsin teatraalisesti kädet levällään. Etiketin mukaan monarkille niiataan asettamalla toinen jalka etummaisen taakse kädet kiinni sivuilla.

Harryn ja Meghanin dokumenttisarjan toinen puolikas eli kolme seuraavaa osaa julkaistaan torstaina 15. joulukuuta. Lisäksi Harryn Spare-niminen elämäkerta julkaistaan vuoden 2023 alussa. 

Kuninkaallisten tiedetään odottavan tulevian paljastuksia ristiriitaisin tuntein. Harry ja Meghan vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. Viimeisten parin vuoden aikana he ovat avautuneet useaan otteeseen kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista. 

Lue myös:

    Uusimmat