"Herran haltuun", huusi kuski, ja auto suistui tieltä lopullisin seurauksin – hovioikeudelta tuomio

Hovioikeus antoi tuomionsa Kustavissa heinäkuussa 2019 tapahtuneesta kuolonkolarista, jossa auton hallinnan menettänyt nainen aiheutti miehen kuoleman.

Auto oli ulosajossa pyörinyt useita kertoja ympäri ja pysähtynyt pellolle vasta noin 70 metrin päässä suistumispaikasta. Uhri oli pudonnut auton kyydistä ja kuollut muun muassa vakaviin päävammoihin. Hän ei ollut käyttänyt turvavyötä.

Onnettomuustilanteessa auto ajoi jyrkkään mutkaan, ja kuljettaja menetti auton hallinnan. Ratin takana istunut nainen kertoi huutaneensa "Herran haltuun", kun auto oli pyörinyt ympäri. 

Asiassa kuullut olivat erimielisiä siitä, oliko onnettomuudessa menehtynyt mies tarttunut rattiin aiheuttaen onnettomuuden, vai oliko nainen irrottanut otteensa ratista jo aiemmin mutkan tullessa.

Oikeus kuitenkin katsoi, että nainen oli ajanut ajoneuvoa huomattavasti yli sallitun 80 kilometriä tunnissa ja oli toiminnallaan aiheuttanut uhrin kuoleman. 

Vuonna 1974 syntynyt nainen tuomittiin alentuneesti syyntakeisena tehdyistä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta 1 vuoden 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat