Hernerouhe/linssikeitto ja marjapannukakku 3.1.2000

2-3 dl linssejä tai hernerouhetta
n. 1,2 l vettä (+2 kasvis- tai lihaliemikuutiota)
2 sipulia
2-3 porkkanaa
200-400 g joulu- tai muuta kinkkua tai
voimakkaan makuista makkaraa
muutama aurinkokuivattu tomaatti
tai 2 rkl tomaattisosetta
suolaa, mustapippuria
yrttimaustetta esim.
meiramia tai oreganoa

Jos käytät hernerouhetta liota sitä 20-25 min.
vedessä, suhde 1:1. Jos käytät linssejä huuhdo ne hyvin.

Silppua sipuli ja viipaloi porkkana ja suikaloi tomaatit. Kuumenna liemi. Liemeen saat makua myös joulukinkun luusta, jos sellainen on pakastimessa. Lisää liemen joukkoon sipulit, porkkanat ja tomaatit tai tomaattisose ja linssit tai hernerouhe.
Jos haluat keittoon voimakkaan lihan maun lisää kuutioitu liha jo alkuvaiheessa. Anna keiton hautua 20-30 min. Tarkista suolaisuus ja maku. Tarjoa hyvän ruisleivän kera.

Jälkiruoaksi maistuu marjapannukakku

.
Valmista tavallinen pannukakkutaikina
(6 dl maitoa, 3 dl vehnäjauhoja ja 3 munaa sekä ripaus suolaa)
Kaada voidellulle tai leivinpaperoidulle uunipannulle ja levitä päälle pussillinen pakastemarjoja. Ripottele pinnalle sokeria ja paista 225 asteessa 25-30 min.

Lue myös:

    Uusimmat