Herkkuja vuohenjuustosta

Kuinka voisin hyödyntää jääkaapin nurkkaan jääneet norjalaiset vuohenjuustot? Anna


Hei Anna! Vuohenjuustoa voit käyttää hyvin esim. salaatteihin, suolaisen piirakan täytteeksi tai vaikkapa pastakastikkeeseen. Liitteenä on esimerkiksi Sydämellisen salaatin ja Vuohenjuusto-kinkkupiirakan ohje.

Ystävällisin terveisin, Arja Savela

Sydämellinen salaatti

Sydämellinen salaatti

4-6:lle

  • 4 dl Myllyn Parhaan Keltainen sydän -makaroneja
  • 1 l vettä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 kerä rapeaa kerä- tai tammenlehtisalaattia suikaleina (n. 200 g)
  • 100 g lehtiselleriä tai purjosipulia renkaina
  • ½ kurkku kuutioina (n. 150 g)
  • 200 g minitomaatin puolikkaita
  • 1 tlk mangoa tai papaijaa kuutioina (n. 200/400 g)
  • 200 g feta- tai vuohenjuustoa (3-11% rasvaa)
  • Rasvaton kastike:
  • ½ dl mango- tai papaijatölkin lientä
  • 2-3 rkl hunaja- tai omenaviinietikkaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1-2 rkl mango- tms. salsakastiketta (esim. texmex-kastiketta)
  • 1 tl rouhittua punapippuria

Keitä makaronia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 7 min, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.

Leikkaa salaatti pieneksi, viipaloi purjo ohuiksi renkaiksi, kuutioi kurkku, puolita minitomaatit ja kuutioi mango / papaija, säästä tölkin lientä kastikkeeseen. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa keitetyn makaronin kanssa.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku mieleiseksi. Kaada kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa mielellään vähintään tunnin.

VINKKI: Mangon/papaijan tilalle sopivat myös ananas tai persikka.

Vuohenjuusto-kinkkupiirakka

Vuohenjuustopiirakka

Halkaisijaltaan n. 28-30 cm piirakkavuoka

  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 125 g margariinia tai voita
  • 1 muna
  • 1 dl kevytkermaa tms.
  • Tai: 1 pkt ruistaikinaa (400 g)
  • Täyte:
  • 150 g savukinkkua suikaleina
  • 200 g vuohenjuustoa pikkukuutioina
  • 3 kananmunaa
  • 1 tlk smetanaa (n. 1,2 dl)
  • 1 rkl persiljaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/5 tl hienonnettua valkopippuria

Jos teet itse taikinan: Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 25 min.

Jos käytät pakastetaikinaa: Ota ruistaikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min.

VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat