Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Herkkuja hirvestä

Julkaistu 15.10.2002 17:22

Hirvenlihaa on luvassa tänä syksynä paljon. Herkullisen hirvipaistin ohjeelle on siis kysyntää. Alla muutamia ohjeita paistin, padan ja kastikkeen valmistamiseen.

Hirvipata

mustapippurit

mustapippuritCopyright Alma Media Oyj 2001

2 kg hirvenpaisti
25 g voita (ja öljyä)
10 katajanmarjaa
mustapippuria
1 rkl suolaa

Kastike:
8 dl paistinlientä
5-6 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
0,5 dl mustaherukka- tai pihlajanmarjahyytelöä

Kuiva lihan pinta talouspaperilla. Kuumenna rasva paistinpannussa. Ruskista liha kauttaaltaan kuumalla pannulla. Hiero paistin pintaa hienonnetut katajanmarjat, pippuri ja suola. Nosta paisti uuniritilälle ja 150 asteiseen uuniin. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari.

Laita paistin alle uunipannu ja siihen tilkka vettä, jotta paistista valuva herkullinen liemi ei pala. Lihalämpömittarin näyttäessä 80 astetta, on paisti valmis. Aikaa menee noin 2,5 tuntia.

Siivilöi paistista valunut neste ja lisää lihalientä niin, että nestettä on yhteensä 8 dl. Suurusta liemi kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä noin 5-10 minuuttia. Lisää kerma ja marjahyytelö. Lisää tarvittaessa suolaa.

Marinadi hirven lihalle

Hirvenpaistin voi myös marinoida ennen kypsentämistä n. 2-3 vrk.

kolme sipuliakolme sipuliaCopyright Alma Media Oyj 2000

1-2 sipuli
2 porkkanaa
2 laakerinlehteä
6 valkopippuria
6 mausteneilikkaa
6 katajanmarjaa
4 dl olutta
2 dl punaviinietikkaa
5 dl vettä

Sekoita raaka-aineet keskenään. Laista paisti pussiin ja kaada marinointiliemi päälle. Anna marinoitua noin 2-3 vuorokautta. Kääntele pussia silloin tällöin.

Hirvikeitto

5 litraa vettä
1 kg hirven lihaa
250 g lanttua
250 g porkkanaa
pippureita
1 sipuli
2,5 l perunoita
suolaa
persiljaa

Laita lihat isoina paloina kiehuvaan veteen. Pinnalle nousee harmaata vaahtoa, joka kuoritaan pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää mausteet ja juurekset. Keitä 1 - 2 tuntia kunnes liha on kypsää. Nosta lihat pois kattilasta. Lisää liemeen kuoritut ja pilkotut perunat.

Leikkaa lihat sopiviksi kuutioiksi. Kun perunat ovat kypsiä, lisää lihat ja persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Hirveä pannussa

puuvälineetpuuvälineetCopyright Alma Media Oyj 2000

400 g hirvenlihaa
100g siankylkeä tai pekonia
2 - 3 sipulia
2 rkl öljyä
suolaa ja pippuria
6 katajanmarjaa
2 dl metsäsieniä
1 rkl tomaattipuretta
2 valkosipulinkynttä
2 dl lihalientä
persiljaa

Leikkaa hirvenliha ja siankylki tai pekoni suikaleiksi. Kuori sipuli ja pilko se. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista hirvenlihat, siankylki ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lisää murskatut katajanmarjat ja pilkotut sienet ja anna hautua kannen alla.

Sekoita muutaman kerran. Lisää tomaattipuree, purista valkosipulin kynnet ja lisää lihaliemi. Tarkista maku, ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoa perunoiden ja viinimarjahyytelön kera.

Lisää aiheesta:

Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"Viikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"